SOCIAL MEDIA

27. dec. 2009

Gravkirken

Så er jeg her efter et par fridage fra bloggen. Travlt som sædvanligt så jeg tog lidt julefri sammen med jer alle. . Efter hvad jeg har læst rundt omkring i blogland har I alle haft nogle dejlige jule dage. Her har jeg min ældste hjemme. Han skulle have været på et før militær kursus med sin årgang men måtte blive hjemme pga. hans næse. Han tager det nu ikke så tungt. Så er der tid til flere køretimer og kæresten selvfølgelig!
Nu hvor det er jul og Jesus er hovedpersonen vil jeg benytte lejligheden til at fortælle jer lidt om Gravkirken som er den helligste kirke i kristendommen. Jeg har besøgt den flere gange når jeg har haft besøg hjemmefra og det er en spændende oplevelse hver gang. Kirken ligger i Jerusalem i den gamle bydel og er bygget på Golgata, det sted hvor Jesus  ifølge kristne traditioner blev korsfæstet. Kirken indeholder ligeledes stedet hvor Jesus blev vasket og ordnet efter sin død og den grav, hvori Jesus ifølge legenden blev lagt efter sin død. Kejser Konstantins mor Helena fandt graven, og man opførte en kirke på stedet i 336. Den blev erstattet af nye bygninger i 626, 1050 og i 1130, da korsfarerne opførte en større kirke, som også medtog Golgata. Ovenpå kirken er der en Etiopisk kirke som også er et besøg værd. Kirken er i dag fælles for en lang række forskellige kristne grupperinger, som hver råder over egne kapeller, og den er i dag sæde for den ortodokse patriark af Jerusalem og en katolsk ærkediakon. Der er altid masser af mennesker  og hvis man vil helt ind til Jesus' grav må man have stor tålmodighed da den skal renses med røgelse af en munk efter hvert besøg! Læg mærke til køen i videoklippet.
Ha en dejlig dag. Knus her fra Israel


Udenfor GravkirkenJesus' Grav


I midten ses stedet hvor Jesus blev ordnet inden begravelsen
Stedet hvor Jesus blev korstfæstet

14 kommentarer :

 1. Interessant lesing, Tina.
  Fint at du koser deg med familien i julen!
  Jeg har jobbet hele julen, og skal også jobbe ikveld.
  Har selvfølgelig slappet av og kost meg mellom slagene.
  Ha en fin romjulstid!

  Klem Tove

  SvarSlet
 2. tak for at dele disse billeder med os !

  SvarSlet
 3. Hmmm jeg er døbt og konfirmeret, begge dele uden de var mit valg....
  Ser mig selv som ikke troene, altså... jeg tror ikke på nogen gud eller ligende...

  Men jeg tror på at man skal behandle andre som man gerne selv vil behandles.

  Synes det er helt vildt at se folk... strømme til sådan en kirke... Og have tålmodighed til at skulle stå i kø.. så længe... For hvad ??

  Håber det giver dem, det de ønskede.

  Hyggehygge

  SvarSlet
 4. Tove - lidt surt at du har skullet arbjede det meste af julen!!!! Godt du alligevel har slappet af!!!
  Losarinas mor - KNUS
  Julemig - Det er mest katolikkerne der går helt i spagat! Men hver mand sin tro! Jeg prøver ikke at dømme folk sålænge at det ikke går over i fanatisme der går ud over andre!

  SvarSlet
 5. Det var gribende at læse om, Tina, og utroligt smukke billeder. Min far var for en del år siden i Jerusalem, og det gjorde et stort indtryk på ham. Han gik altid rundt med et lille stykke træ fra Getsemane have.
  Varme kem til dig!

  SvarSlet
 6. Rigtig spændende at læse - god aften til dig! kram!

  SvarSlet
 7. Syns det er rart å sjå desse stadane eg les om i min Bibel... for meg er Jul og Jesus synonymt.. men skulle ynskje desse Bibelske stadane ikkje var så glorete..
  Varm Juleklem

  SvarSlet
 8. Spændende at læse om gravkirken. Det er fine billeder, du viser

  SvarSlet
 9. Tro eller ej så er det da en fantastisk spændende historie og kirken her er virkelig smmuk. Glad for, at du viser os bilederne og forfortæller historien.

  JPs. jeg ville nok have haft tålmodigheden og stået i køen ;o)

  SvarSlet
 10. Jeg synes, at det er fantastiske billeder. TAK fordi du viste os disse og fortalte hos historien bag.

  Jeg ville meget, meget gerne til Jerusalem engang i fremtiden og så skal jeg da helt sikkert besøge gravkirken.

  Knus til dig ;-)

  SvarSlet
 11. Madame - sikke en sød historie om din far. Hvis man er troende er det en kæmpe oplevelse!
  Lavendel - En god dag til dig!
  Sigrid - det er nok så pyntet fordi det er katolikkerne der står for det meste og de er midt mere til det!
  Betty - Tusinde tak!
  Fru E - Ja jeg tænkte det var lidt aktuelt lige nu he he. Jeg havde ikke opdaget at stedet skulle renses efter hvert besøg så jeg masede bare ind men kom hurtigt ud da jeg forstod hvordan det hang sammen.
  Jeannette Mariae - Jerusalem er en fantastisk by og jeg er så taknemmelig at den er mindre end 1 time væk fra hvor jeg bor. KNUS til dig også

  SvarSlet
 12. Tina
  Tak fordi du giver dig tid til, at fortælle om gravkirken, jeg synes det meget interessant læsning og det er nogte meget smukke billeder du har taget.
  Et stor knus fra det kolde Viborg

  SvarSlet
 13. Conny - stort knus til dig herfra

  SvarSlet
 14. Hej Tina! Mye interesant fotos fra Israel speciellt omkring gravkirken! Du har en mye koselig blog med vakker musik ogsa! Tusen takk for att vara laesare av min EAGAN daily photo blog i Minnesota!
  Hilsen fra Hagen
  Godt Nytt Ar til dej og dine

  SvarSlet