SOCIAL MEDIA

12. jan. 2010

Anne Frank


Idag læste jeg at Miep Gies der var med til at holde Anne Frank og hendes familie skjult for nazisterne, er død. Hun blev 100 år og døde på et plejehjem i Holland. Hun var den der gemte Anne Frank's dagbøger da hun og familien blev sendt i koncentrationslejr efter at nazisterne havde fundet frem til dem. Indtil da var det lykkedes Miep Gies og andre modige hjælpere at holde dem skjulte i 2 år. Dagbøgerne er fra tiden i skjul. Anne Frank døde på tragisk vis af sygdom kun to uger før lejren blev befriet og hendes far , eneste overlevende af familien, fik bøgerne og udgav dem i 1947. For ikke lang tid siden frigav Anne Frank Museet et lille videoklip hvor man kan se Anne Frank kun et år før hun gik i skjul. Der er blevet lavet en spillefilm om Anne Frank's historie men har ikke set den.



Til højre er der en Ipod, der kan man slukke for musikken der spiller på bloggen hvis man ser klippet!


post signature

16 kommentarer :

 1. Jeg har læst hendes dagbøger, da jeg var yngre. Disse klip rørte noget dybt i mig. Tak fordi du lod os genhuske.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 2. Siger det samme som Jeanette Mariae. Jeg har besøgt museet i amsterdam, det var meget rørende. Har også været i både Auschwitz og Birkenau - grufulde oplevelser, men vigtige at huske på.

  SvarSlet
 3. Jeg har lest Anne Frank sin dagbok for mange år siden. Kanskje jeg skal lese den igjen...

  Svar på ditt spørsmål, Tina: Jeg har et Canon eos 500d kamera!

  Ha en fin kveld!
  Klem Tove

  SvarSlet
 4. Jeg har også læst Anne Franks dagbog for en del år siden - og genlæst den over skulderen af Ældstemin. Den rører mig hver gang, ligesom disse klip.
  Tak fordi du huskede mig på den. Og vi skal huske på de grufulde handlinger, så vi holder fast i fornuften.

  Klem fra Mette

  SvarSlet
 5. Hejsa Tina. Tak for kommentaren på min blog...det er altid skønt at møde nye blogvenner :O) Nu har jeg kigge lidt omkring på din blog og jeg blevet meget underholdt..OG LÆKKERSULTEN...ha ha ! Skønne og herlige små indlæg og billeder. Ja, Anne Franks dagbog har jeg også læst for mange år siden...en bog som ALLE burde læse!!! Glæder mig til at læse mere fra dig. Ha en rigtig dejlig dag. KH Christina

  SvarSlet
 6. Jeg har læst Anne Frank af fler omgange og hver gang har den rørt nogt i mig. Jeg hørte også i radioen i morges, at Miep Gies var død - hun fik et langt liv. :)

  SvarSlet
 7. Jeg læste den som teenager, men investerede faktisk selv i den sidste år. Det er meget vigtigt at holde fast i historien - selvfølgelig på en måde, så det ikke bliver til dyrkelse. Men så vi lærer af det.

  Jeg har kun besøgt en kz-lejr, men det er grufulde indtryk, man får. Jeg har faktisk aldrig haft held til at besøge hendes hus i Dam... hver gang jeg er der, er der for mange mennesker.

  SvarSlet
 8. Bogen var en af de første jeg modtog fra Gyldendals bogklub. Mener det var i halvfjerdserne. Da filmen kom i biograferne så jeg den. Forfærdeligt, at mennesker kan være så grusomme

  SvarSlet
 9. Nej, spillefilmen har jeg heller ikke set. Men som stor teenager læste jeg dagbogen - og blev meget grebet!

  SvarSlet
 10. Hej Tina.
  Min datter Stine læste og skrev og Anne Frank da hun gik i 6.klasse. Den rørte hende dybt og hun bad om, at vi tog til Amsterdam den sommer, for at se og høre mere om hende. Gribende og sørgeligt at mennesker kan være sådanne mod hinanden.
  Venlige hilsener fra Laura.

  SvarSlet
 11. Ja, for mig er historie utrolig vigtig og jeg mener, at vi aldrig må glemme den del af historen, der handlede om Anna Frank, Miep Gies og hvad der skete under 2. verdenskrig.
  Vi besøger ofte museer og steder med tilknytning til 2. verdenskrig og midt i al det forfærdenlige vi ser, så er det dejligt at se at en stor del af de besøgende er unge mennesker.
  Når vi er i Amsterdam går vi ofte forbi Anna Franks hus, hvor der nu er museum og uanset hvilken tid på året eller dagen det er, så er der altid en meget lang kø af mennesker der vil besøge museet.
  Tak fordi du mindede os om det.

  SvarSlet
 12. Jeg har kun hørt uddrag af Anne Franks dagbog læst op i radioen - men det var voldsomt gribende. Vi må aldrig glemme, hvad der skete under 2. verdenskrig.

  Tak for videoklippene, Tina! Det var en fin anledning til at bringe dem.

  SvarSlet
 13. Tror at Anne Franks dagbog læses helt eller delvist i mange 6. klasser - mine to store har i hvert fald begge stiftet bekendskab med hende. Har selv læst hendes bog i flere omgange og også set film om hende - besøg Yad vashem museumet på nettet ... eller i Jerusalem - bare tanken om at gå igennem børnenes mindehal.

  SvarSlet
 14. Tak for alle kommentarerne - hvor er det godt at høre at Anne Frank stadig huskes og endda læses i skolerne idag. Ville også rigtig gerne besøge Anne Franks's hus en dag. Og vi må aldrig aldrig glemme hvad der skete under 2. verdenskrig!!! Yad Vashem museet - Holocaust museet i Jerusalem som Tina nævner er virkelig en opelevlse man aldrig glemmer. Børnenes mindehal er hel mørk og indimellem glimter der en stjerne for hvert barn der døde under Holocaust og alle navnene på de dræbte børn læses op.

  SvarSlet
 15. Hej Tina
  Jeg har læst Anne Franks dagbog som voksen,Jeg synes det er gribende, at læse om hvordan de fik hverdagen til ,at gå mens de skulle leve med frygten, for at blive opdaget.

  SvarSlet
 16. JEg kan ikke mindes, at have læst den, men yngste har lige læst den. Måske bør denne bog være på liste over bøger der skal læses i 2010.

  SvarSlet