SOCIAL MEDIA

31. jan. 2010

Tu Bishvat

Ja hvad sidder jeg og roder med en dag hvor jeg SLET ikke har tiden? Selvfølgelig et nyt layout! Bare sådan et simpelt et med Minima skabelonen så man kan skifte sin header engang imellem. Men det er nu lidt af et spring. Har lavet back up af det hele men hvad nu hvis??????? Nå må hellere tage springet senere eller imorgen så jeg kan få det ud af mit hoved. Dagen har været stresset og er ikke ovre endnu men når jeg er færdig her skal jeg have min powerwalk ind og senere skal jeg på blog rundfart.
Vi fik kun set på bil igår. Sikke et kæmpearbejde det er at finde den rigtige. De seneste mange år har vi kun haft firmabiler og det har jo gjort livet lettere på mange måder. Hernede er der rigtig mange der har firmabil og man har lov til at køre ligeså meget i den efter arbejdstid som man har lyst til.
Det var rigtig varmt igår (Sharav) men med masser af sand i luften. Til sidst fik vi en lille byge og nu er alt møgbeskidt!

Igår var det også Tu Bishvat som er træernes nytår (vi har hele fire nytår hernede)! Shvat er en jødisk måned og det er gerne nu at de første blomsterknopper begynder at springe ud. Dagen fejres med at man planter træer og spiser tørrede frugter og nødder. Billedet er af svigermors Tu bishvat tallerken som var dessert til fredagens Shabbat middag.
KNUS
post signature

18 kommentarer :

 1. Kære Tina
  Det kan god tage noget tid, at finde den rette bil, hvis det er bestemt mærke i leder efter .Hvor ser den rigtig lækker du din svigermors dessert.

  SvarSlet
 2. Hvor er det egentlig dejligt, at have så mange traditioner at mødes om. Her hjemme er vi jo stort set alle sammen skabs-kristne, der kun dukker ud af busken til jul og hvis der er dåb, konfirmation, bryllup eller begravelse.
  Nogen gange savner jeg det fællesskab om en historie og nogle ting, vi plejer at gøre.

  Da jeg gik i de ældste klasser i folkeskolen, var det på en katolsk skole inde på Østerbro. Hver morgen havde vi morgensamling med morgenbøn af Franz af Asisi, morgensang og beskeder eller noget underholdning.
  Til frokost om onsdagen var der messe, hvor vi samledes først om Guds ord og dernæst hyggede med Pater Dorn om madpakken.

  Det gav en slags ramme om vores liv - også selvom jeg ikke er katolik - som gav tryghed og eftertænksomhed.

  Klem fra Mette

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare en masse dejlige farver sammen, og hele tallerkne... skriger bare sommer, synes jeg..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Sikke en god og miljøvenlig tradition, at plante træer. Måske politikerne herhjemme skal se om de kan få den klemt ind, haha:)
  Held og Lykke med biljagten!

  SvarSlet
 5. Din svigermors tallerken ser så fristende ud, og nu sidder jeg og spekulerer på de røde og grønne frugter samt dem til venste for abrikoserne. Hvad er det for nogle?. Jeg køber tit frugt-slik i vores indvandre butik, de har så mange delikate ting.
  Traditionen med at plante træer synes jeg er rigtig god.

  En god søndag aften til dig
  Knus

  SvarSlet
 6. Din svigermors dessert-tallerken ser lækker ud. Håber i får fundet en bil :-) Knus og god søndag aften.

  SvarSlet
 7. Din verden er fascinerende anderledes. Og den tallerken ser så lækker ud. Godt nytår ;-)

  SvarSlet
 8. Det er spændende med fire nytår. Det har jeg ikke hørt før. God ide med at plante træer.
  Forhåbentlig finder I snart en bil til sønnen.
  Din svigermors desserttallerken ser meget delikat ud.

  SvarSlet
 9. Smuk farverig dessert. Fejrer I selv alle 4 nytår?

  SvarSlet
 10. Lækker ser den ud, den dessert. Hvad er det de grønne og de stærkt lyserøde ting ??

  SvarSlet
 11. Nytår fire gange om året - det lyder da rigtig festligt :-D

  Jeg er altså også nysgerrig mht. de stærktfarvede ting på tallerkenen :-)

  SvarSlet
 12. Flot og lækkert billede. Tænderne løber i vand. Held og lykke med bilen. Det er en ting, som kan tage lang tid og som jeg synes er kedeligt, men det bliver nok godt til sidst. Ha en fin uge. Hilsen Bente

  SvarSlet
 13. Ja, at lave en header er stadig noget jeg har tilgode, glæder mig til at se din.
  Har det ligesom de andre, er da nødt til at vide hvad der er på den tallerken ;-)

  SvarSlet
 14. Tak for kommentarerne! Frugterne til venstra for abrikoserne er tørret melon og de mere giftig farvede var svære at gætte sig til ;-) Men de røde var papaya som var blevet mishandlede he he. Forstår godt hvad Mette skriver omkring mnaglen på traditioner og fællesskab omkring historie. hernede er det mere "legalt" at være religiøs eller lad os kalde det traditionel religiøs. Alle helligdage fejres ikke kun i hjemmene men også i børnehaver og skoler. Jødedommen er så stor en del af landets identitet! Jeg lagde også mærke til fælleskabet hernede med det samme. Som Mette skriver kan rammer også skabe tryghed og være positive.
  Rosh HaShana som er vores egentlige nytår (laaaang historie) fejres omkring september, så er der Tu BiShvat træernes nytår som jo lige har været og så kaldes Pessach som fejrer udvandringen fra Egypten også for et nytår. Det sidste nytår er hvis jeg husker rigtigt Kongernes nytår som ikke fejres.
  KNUS

  SvarSlet
 15. Jeg elsker, når du fortæller os om Israel, Tina, jeg er komplet novice på det punkt. Og fire gange nytår lyder ret festligt :-)

  Ha' en dejlig dag, varme klem!

  SvarSlet
 16. Tina, hvor er det skønt at læse om jeres traditioner. Holland har endnu færre traditioner end Danmark, desværre.
  En rigtig god dag til dig.

  SvarSlet
 17. Hej Tina, hvor ser det lækkert ud. Det der sukker frugt kan man også får her (tror det er det samme) og det er jeg ikke vild med, men dadler, abrikoser osv. mums.
  Stress nu ikke for meget ;-)
  Knus

  SvarSlet
 18. Det var spændende at høre om jeres nytår..
  Fin blog du har fået.

  SvarSlet