SOCIAL MEDIA

2. jan. 2010

Lørdag morgen

Godmorgen allesammen! Håber at I er kommet godt ind i det nye år. Her havde vi en hyggelig aften med lidt god mad og film. Nytåret fejres ikke rigtig hernede grunden hertil kan læses her. På samme side kan man læse om alle de forskellige nytår der har været igennem tiderne - spændende læsning! Det jødiske nytår Rosh Hashana falder gerne i september måned. Kom i tanke om al den ballade os børn lavede nytårsaften  - klippede konfetti i flere dage som blev smidt ind af folks brevsprækker, vi smurte tandpasta på folks vinduer og pyntede dem med side 9 piger og spegepølse skiver som frøs fast osv. Sikke et syn de stakkels mennesker vågnede op til når de fik trukket gardinerne fra 1 januar! Laver børnene i Danmark stadig sjov nytårsaften? Mange af de unge hernede fejrer dog - en grund til at feste går de ikke glip af. Den ældste var på sushi restaurant med kæresten og bagefter var de her med deres venner indtil kl. 4 om natten.
Om lidt skal vi på planteskole og på en lang gåtur i en nærliggende naturpark. Det er kun den yngste der kommer med. Den ældste optrådte i Tel Aviv igår og kom først hjem kl. 6 imorges.
Sidste lørdag var vi i Yaffo eller Jaffa som det hedder på dansk. En forstad til Tel Aviv og verdens ældste eksisterende by efter Jeriko. Den blev grundlagt af Noahs søn Jafet efter Syndfloden. Bynavnet benyttes  i markedsføringen af israelske appelsiner. Fra Jaffa har man en hel fantastisk udsigt ind over Tel Avivs kystlinie og der er masser af fiskerestauranter, gallerier og sjove boder! Vejret var fantastisk og efter en tur nede ved havnen spiste vi en shwarma og soppede lidt. Vandet er stadig 21 grader og der var masser folk ude at svømme.

 Udsigt ind over Tel Aviv
Sikke en fiskestang!
 Her kan man få sit navn skrevet på et riskorn
 Jaffa Havn
 Shwarma og hjemmelavede pita brød

God weekend!
Enhanced by Zemanta

12 kommentarer :

 1. Godt nyttår til deg, Tina!

  For noen herlige bilder.
  Skulle gjerne ha tatt et bad i den varmen dere har der nede!
  Her er -7 grader idag, brrr. Vi har fyr på peisen, og koser oss innendørs.
  Kan ikke si annet enn at jeg ser frem til våren og litt høyere temperaturer!
  Ha en fin tur idag!

  Klem Tove

  SvarSlet
 2. Børnene laver stadig løjer nytårsaften. Nogle år er de lidt grovere end andre. Vi fik fx. sprøjtemalet på vores mur for nogle år siden - øv!

  Ellers er det mest lidt som da vi var små: konfetti, tanpasta på dørhåndtaget og knaldperler under dørmåtten... Harmløst og sjovt :)

  Lækre billeder fra Tel Aviv

  SvarSlet
 3. Jooo der er da børn som render rundt og laver lidt ballade... som at springe hele områdets skraldespande itu...! Men.. der er også de mere harmløse.. som at finde sin havelåge sprøjtet fuld af dåsekonfetti...

  Dine billeder ser dejlig varme ud......Ummm.. Men, det er nu også skønt, sådan en mórgen som i dag, bare gå ud og indsnuse frosten og nyde den lyd der er i luften, når sneen lige er faldet..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Vi bor jo langt ude på landet, så vi mærker ikke de unges nytårsløjer.

  Tak for dejlige billeder og historie, det er bare så herligt at besøge dig her og få udviddet 'horisonten'. Jeg var faktisk ikke klar over, at det jødiske nytår faldt i september.

  Knus fra et snedækket engens land ;-)

  SvarSlet
 5. det er dejlige billeder - det er spændende at læse om livet i andre lande. Rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 6. Åh, hvor er dine billeder dejlig modvægt til vores frostgrader.

  SvarSlet
 7. Jeg har ikke set/oplevet nytårsløjer de sidste mange år - men jeg kan godt lide ideen med spegepølseskiverne :-D

  SvarSlet
 8. Åh nej Tina, det mener du ikke alvorligt, at du soppede i 21 grader varmt vand. Jeg er en lille bitte smule (nej, egentlig meget) misundelig, for her har vi sne, sne og atter sne. Men græsset er jo altid grønnere hos naboen, du vil sikkert også gerne af og til have en lille smule sne og have en god sneboldkamp sammen med børnene. Men rent bortset fra det, så ser der utrolig skønt ud i Jaffa.
  Knus fra Holland

  SvarSlet
 9. Hej Tina, håber at I kom godt ind i det nye år (selv om I holder nytår i september). Det var koldt i Danmark, men dejligt med sne synes vi.
  Her på Mallorca har vi sol og blå himmel ikke som på fastlandet, hvor det regner eller sner.
  Knus

  SvarSlet
 10. Hejsa Tove - det er nu alligevel hyggeligt med lidt sne og så en brændeovn!!
  Mette B - Øv med den mur. Ærgeligt når det bliver til hærværk!
  Marianne - det er en dyr sag når det går over i skraldespande og postkasser. Er enig med dig. Sådan en rigtig vinter kan være hyggelig og man ved jo at det ikke varer evigt!
  Jeannette - Ja det er der jo nogen fordele ved sådan en nytårsaften!
  Anette - Godt nytår til dig også!
  Betty - Hvis bare tøjet er iorden er det nu ikke så skidt med lidt kulde. Ingen sne på Hermon bjerget endnu!
  Piskeriset - hvis jeg hører om spegepølseskiver næste nytår ved vi det er dig he he
  Annette - ja sådan er det jo. Man vil altid det man ikke kan få ;-)
  Lene - Velkommen tilbage. Skøndt at høre at turen gik godt!

  SvarSlet
 11. Det er meget spændende at læse om dit liv i Israel, Tina, og at se dine smukke billeder. Jeg har ikke hørt om den slags nytårsløjer, du fortæller om. Måske er det forskelligt fra egn til egn?

  Ha' en dejlig mandag,klem!

  SvarSlet
 12. Hi hi Madame det er nok de slemme fynboer! Ha en god dag!

  SvarSlet