SOCIAL MEDIA

10. jan. 2010

Vaccination eller ej?

Her i Israel bliver alle nu tilbudt en vaccination mod svineinfluenzaen! Er ikke klar over om der er samme tilbud i Danmark. Har ikke bestemt mig for om vi tager imod tilbuddet. Kunne være interessant at høre jeres mening. Vil selvfølgelig også undersøge nærmere på nettet men finder det nu stadig en svær beslutning........
Vil smutte tilbage og jonglere aftensmad, lektier, telefonopkald osv.
KNUS
post signature

14 kommentarer :

 1. Ja det er en svær beslutning - den kender jeg lidt til. Dog var der - dybest set - ikke tvivl for mit vedkommende da jeg har to af de kroniske sygdomme der var på "must" listen :P Jeg kunne måske have fravalgt det men det ville være dumt synes jeg.
  Min ene søster har været meget syg af influenzaen og med 3 børn smittede de hinanden og det var en meget lang og sej omgang og bestemt ikke kun 3 dage (pr person) som de skrev så meget om. Hun var meget skidt i flere uger. Jeg ved ikke hvad jeg ville gøre hvis jeg fik valget ... hvad siger myndighederne i Israel? Pøj pøj med beslutningen - knus

  SvarSlet
 2. Det er svært at bestemme, min mand er blevet vaccineret for han har astma, har ikke besluttet mig mht. drengene. Vi spiser en del Kefir (naturlig antibiotika) og håber at det holder os sygedomsfri.

  SvarSlet
 3. I DK er influenzaen på retur, og man er brændt inde med temmelig store mængder (2 mill.)af den indkøbte vaccine, da rigtig mange har valgt ikke at blive vaccineret - dem jeg kender inderfor sundhedssektoren har også selv fravalgt den, da man har været meget i tvivl om evt. bivirkninger.
  Kun 500.000 har ladet sig vaccinere - helt nye tal - det var lige på TV-2 - pudsigt, at det kom mens jeg var ved at skrive denne besked :-)
  Man har stadig helt klart anbefalet folk at lade sig vaccinere hvis de var i en af risikogrupperne.

  SvarSlet
 4. Ja... blev tilbudt den vaccine.. Men takkede nej...

  Har det ikke så godt med den slags... har fået en 1 gang mod influenza... Aldrig før har jeg været så syg, og så længe !

  Så, den hopper jeg aldrig på igen !

  Hyggehygge

  SvarSlet
 5. Anonym10/1/10

  Jeg ville overveje influenza-vaccination, hvis jeg var meget syg i forvejen. Lægerne har fortalt (mange læger, mange medier) at influenza-vira er nogle meget omskiftelige størrelser, som vi hele tiden er omgivet af, men at vores immunsystem sagtens kan klare dem.

  Når du en dag er lidt mere fedtet i håret, sagde en læge engang til mig, så kan det hænge sammen med at du har mødt en influenza-variant, som har fået lidt mere fat.

  Et andet sted har jeg hørt at immunsystemet sagtens kan skyde alle den slags indtrængende organismer i stykker med undtagelse af dem, der som AIDS camouflerer sig (og selv her kan immunsystemet klare en hel del).

  Lægger man de ting sammen (i min matematik) så får man flg.råd: Hvis du ofte bliver udsat for andre mennesker, så lad være med at blive vaccineret - så er du sikkert immun i forvejen.

  Hvis du derimod ikke ofte bliver udsat for smitte, så overvej, om du vil tage chancen for at en vaccination gør dig sygere end nødvendigt - det kan redde dig i sidste ende, men det er sikkert ikke noget, man bare lige gør.

  SvarSlet
 6. Her i DK er der ikke tale om influenza i medierne mere. Udbruddet blev meget mildere end forventet. Og mange af dem, der skulle holde samfundet igang, hvis der blev en stor epidemi, takkede nej til vaccinationen. Da jeg arbejdede på en lungeafdeling, hvor der virkelig er host og snot, var jeg sjældent syg. Tror jeg blev lidt immun over for det. Jeg er blevet vaccineret mod den "gamle" influenza, ikke den nye.
  Men situationen er måske anderledes i Israel? Har der været svære udbrud i massevis? Og hvad siger jeres læge?

  SvarSlet
 7. Man siger jo at folk født...efter et eller andet år er immune, og dem hører jeg til, så jeg har end ikke overvejet det. Var på ferie i Frankrig i hele oktober og der talte og skrev man meget om at folk skulle passe på, vaske hænder og blive vaccineret. Hos os skal man være i risikogruppe, før man bliver tilbudt det. kh

  SvarSlet
 8. Jeg jobber i helsevesenet og følte det derfor var nødvendig å ta vaksinen.
  Det er mange som har takket nei her i Norge også.
  Mine to tenåringer ville ikke ta den!
  Håper du finner ut hva som er best for deg.
  Man er jo med å stanse spredningen om man tar den.

  SvarSlet
 9. Kære Tina
  Jeg blev vaccineret, endda 2 gange, men jeg har også en kronisk sygdom som gør, at jeg får noget medicin, der ødelægger mit immunsystem, og jeg blev altså syg efter den første sprøjte, den anden gik fint.
  Jeg havde ikke taget imod vaccinationstilbudet, hvis jeg ikke havde været svækket på grund af medicin.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 10. Jeg tror kun, man behøver at lade sig vaccinere, hvis man i forvejen er syg, Tina. Her i landet blev især ældre og syge tilbudt vaccination - men der jo flere ellers raske personer, der er døde.
  Klem og ha' en god mandag!

  SvarSlet
 11. Ja det er et stort spørgsmål. Vi fik vores mindste vaccineret pga. kronisk sygdom. Han fik også begge vacciner og havde ingen bivirkninger - udover meget ondt der hvor han var stukket. Jeg tænkte meget over det, men turde ikke tage chancen med ham. Men derudover tænker jeg også at vi måske har godt af at møde den eller afarter af den, ved det ikke?? Hvis jeg var dig, vil jeg lytte til de anbefalinger der gives.
  God dag :o)
  Louise

  SvarSlet
 12. Hej Tina!

  Mit lille bidrag i debatten om svine-influenza vacc.

  Jeg blev tilbudt den via jobbet i sundhedssektoren, men takkede NEJ!

  Selvom jeg er diabetiker m.m. og er i risikogruppen, så var det meget bevidst jeg fravalgte vacc.

  Jeg stoler ganske enkelt ikke på en vacc. der popper op kort tid efter svineinfluenzaen satte ind og så har jeg det sådan - sker der noget, så sker det!
  :0)

  Stort knus herfra
  Lotte

  SvarSlet
 13. Anette - ville også gøre det uden tvivl hvis jeg havde kroniske sygdomme. Var der bivirkninger?
  Lene - Kan I så også frit vælge? En i familien spiser også masser af Kefir og hun er faktisk aldrig syg!
  Tina - Ja sikke en forskel på Israel og DK for her er vi oppe på 82 døde. Alle folk der ikke var vaccinaerede og med kroniske sygdomme undtagen en!
  Julemig - er også vildt bange for bivirkningerne!
  dax2 - ville helt sikkert ikke tvivle hvis jeg var i en af risiko grupperne! Tror nu ikke jeg tager chancen!
  Betty - Ja, Danmark er sluppet lettere end i Israel hvor der har været 82 ofre - alle med kroniske sygdomme undtagenen. Læste hvor mange ofre der har været i Ukarine f.eks og der er vi ingenting!
  Lavendel - Så er det da lidt elttere for dig! Ingen panik her - alle opfører sig normalt udover i begyndelsen hvor der røg en masse alcogel over diskene!
  Tove - det er netop det der er svært med sådan en vaccine for hvis alle tog den ville sugdommen vel næsten blive stoppet. Kan godt forstået du har taget den når du arbejder i sundhedsområdet.
  Vibeke - Det er godt så at du har taget imod. Var det til at begynde med at man skulle have to gange?
  Madame - det er det der er skræmmende at flere raske personer også er døde men selvfølgelig en lille del i forhold til det samelde tal!
  Louise - Kan godt forstå at du fik din søn vaccineret - der havde jeg heller ikke turde tage en chance. Og godt at der ikke var flere bivirkninger!

  SvarSlet
 14. I Belgien og Frankrik var der lidt hysteri i efteråret - men det forsvandt hurtigt; og vi har ikke haft mange dødsfald. I Belgien mener jeg, at det er 11 for et land med 10 mill. Det er jo ikke meget.

  Jeg har ikke fået den tilbudt men ville nok have sagt nej. Jeg reagerer meget dårligt på alle slags vacciner - helt muskulært - men alligevel ikke sjovt.

  Nu har de så det modsatte problem - de har alt for MANGE vacciner både her og i Frankrig. De prøver at få folk vaccineret - men skal man virkelig tvinge folk? I Belgien har de besluttet at donere vaccinerne til fattige lande, der ikke selv har råd til at købe - det er da i det mindste nyttigt!

  SvarSlet