SOCIAL MEDIA

18. mar. 2010

Så kommer svaret!

Først godmorgen til jer alle!

Se der var jo mange kvalificerede bud på hvilken frugt der var på fotoet fra igår. Lavendel har faktisk ret - den kunne godt minde lidt om en frisk daddel som man ser den på billedet men det er en shesek (på hebraisk). Både Lene og Signe gættede rigtigt. Den har mange andre navne - nisperos, mispel, loquat osv. Den kommer oprindeligt fra Japan men dyrkes idag i Australien, USA, Israel osv. Den har en helt speciel lækker smag og er skøn at lave marmelade af. Vi havde et træ i haven med de skønneste frugter men blev nød til at fælde det. Flagermusene spiser frugterne og så flyver de forbi huset og enten spytter eller skider undskyld ;-) på ydermurene.... Har ikke helt fundet ud af hvad det er men håber det er spyt øh opkast hi hi. Det vil sige i flere måneder tørrer jeg de her klatter op om morgenen for at de ikke skal sidde fast - ikke det sjoveste. Om aftenen suser flagermusene simpelthen forbi en når man er udenfor. Naboen har stadig et træ men der er ikke så mange frugter på.
 Shesek blomster

Endnu værre er det når der er frugter på det såkaldte jordbærtræ hernede. Så sker det samme men så skal der altså skrubbes. Frugterne ligner lidt brombær og farven er ikke til at få af. Den største synder (største træ) blev fældet her på vejen sidste år men der er stadig et par stykker i nabolaget.

KNUS
post signature

22 kommentarer :

 1. Det havde jeg ikke gættet. Hvor er det pudsigt med flagermuseproblemet. Her flyver de også lystigt om sommeren, men de hverken gylper eller noget for at efterlade en hilsen...
  Rigtig god dag til dig, Tina :)

  SvarSlet
 2. Vidste slet ikke at man kunne se flagermus sådan i DK! Og tak for at huske mig på ordet gylpe hi hi. Ledte efter det rigtige ord men det dukkede ikke rigtig op. En dejlig dag til dig Mette♥

  SvarSlet
 3. Jeg så nogle mispler i Frankrig, men de lignede slet ikke...jo, vi har da også flagermus på farten...heldigvis uden spyt!I en af filmene om Crocodile Dundee er der også uheld med dem...:-)

  SvarSlet
 4. Lavendel - den scene kan jeg ikke huske ;-) men filmen var sjov. Jeg tror også at man kan finde frugterne mere runde end dem vi har her. Så længe det er de frugt spisende flagermus! De er ihvertfald ikke bange af sig de banditter. Det er kun et par måneder om året fik ikke ser dem for så er der dadler, shesek, frugter fra jordbærtræerne osv. Ha en god dag!

  SvarSlet
 5. Sjovt at lære om en ny frugt - for mig :)
  Flagermus ser vi af og til lige før det bliver mørkt, men de spytter ikke ;)
  God dag :)

  SvarSlet
 6. Jeg nåede slet ikke med i gættekonkurrencen, men jeg ville heller ikke have vidst svaret ☺.
  Hvor vi boede tidligere, i den østlige del af Holland, havde vi oceaner af flagermus om sommeren, men heldigvis holdt de sig i skindet, når de passerede vores terasse ☺
  En skøn dag til dig.
  Knus

  SvarSlet
 7. Den frugt, skal jeg da smage en dag.

  Vi har desværre haft flagermus oppe under taget i flere år,men da de er fredede her, må man ikke gøre noget ved dem. De skider også ned ad vores hvide husmur og det er rigtigt irriterende.

  Vi fik sidste år lukket for deres indgang, men de fandt desværre en anden yngleplads.

  God dag, kære du ;-)

  SvarSlet
 8. Sjovt at lære noget nyt, både om frugt + flagermus.
  Sikke da en kedelig tjans at have hver morgen, altså det med at tørre op efter flagermusenes gylperi :-)
  Ha' en god dag !

  SvarSlet
 9. Så lærte vi det :) Den vil jeg gerne smage ;-) Knus og god dag.

  SvarSlet
 10. Hvor sjovt...Jeg anede ikke at der er en frugt der hedder sådan.
  Men flagermus...JO, skam også her hvor jeg bor i Roskilde ser jeg flagermus, mest på sommernætter, men de er her skam :-)

  Ha' en dejlig dag...knus

  SvarSlet
 11. Det var en spændende konkurrence. Kan du lave nogle flere af den slags?
  Knus

  SvarSlet
 12. Sikke nogle uopdragne flagermus i har i Israel:)
  Om sommeren ses de tit nær åen i Voerså- uh, hvor kunne det være uhyggeligt at gå hjem om aftenen når de susede om ørene på en..
  Idag er jeg nu ikke bange for dem:)

  SvarSlet
 13. Det er sjovt at læse om, hvad der gror nede hos dig, Tina!
  Vi fik en eksotisk dragefrugt fornylig - og jeg forestiller mig at den også kommer fra dine breddegrader.
  Jeg har aldrig set en flagermus i Danmark - kun i Senegal. Varme klem til dig!

  SvarSlet
 14. Det lyder som en skøn frugt, bare ærgerligt flagermusen mener det samme. Men det må også være fascinerende at have naturen så tæt på.

  Jeg er lidt bange for flagremus....

  knus Karina

  SvarSlet
 15. Jeg hadde ikke klart å gjette hvilken frukt det var!Har ikke hørt om den!
  Synd at de ikke får være i fred for flaggermusene.

  Herlig bilde av grisen som sitter med avisen, hi,hi!

  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tove

  SvarSlet
 16. Jeg saa ikke gaaden, men den ville jeg have faaet rigtig lige med det vuns, da jeg nemlig engang fik saadan en frugt og saa satte kernerne i jorden og fik et stort trae ud af det. Traet staar endnu i haven paa det hus jeg flyttede fra for 8 aar siden. :)

  SvarSlet
 17. Hmmm... det lyder ikke så lækkert med de flagermus og deres efterladenskaber... men er der ikke noget med, at der kan købes noget der kan lave en lyd de ikke bryder sig om, og som ikke kan høres af det menneskelige øre??

  SvarSlet
 18. Jeg synes, det er så spændende og hyggeligt, når du fortæller om livet og frodigheden omkring dig :-)

  Hav en dejlig weekend!

  SvarSlet
 19. Det havde jeg aldrig gættet, men sjovt at se og høre om den. Jeg tror der er en del af de træer i Sydspanien hvor vi jævnligt besøger gode venner. Vi troede det var abrikoser af en eller anden slags, da vi sidst så dem i begyndelsen af dec. sidste år.. der var de godt stadig meget grønne...
  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 20. Der kan man se - troede slet ikke at der var så mange flagermus i Danmark. Kunne da godt være at der er en eller anden dims der kan afgive lyde de ikke kan lide for jeg er godt nok trær af det klatteri badr ;-) Skal nok se om jeg ikke kan finde nogen flere ting I skal gætte hi hi. Tak for kommentarerne. KNUS♥

  SvarSlet
 21. Den frugt kender jeg ikke,men det var spændende at høre om den.Det lyder lidt ulækkert med flagermusene, jeg forstå godt du fik fældet dit træ.Her er fugle der om efteråret æder blå frugter, de spytter ikke, men skider på fliserne og det er heller ikke til vaske af.Det er noget rigtig skøn musik du spiller for os.

  SvarSlet
 22. Hej Tina

  Hvad f..... laven en gris i et israelsk køkken, bortset fra i overført betydning - kan du huske hvor svinsk der var i "mit" køkken når Hannah havde huseret en hel weekend.

  SvarSlet