SOCIAL MEDIA

11. apr. 2010

Yom HaShoah - Holocaust dag i Israel

Idag er det Holocaust dag i Israel. I jødedommen starter døgnet ved solnedgang så der har allerede været mindeceremonier i hver eneste by for at minde de omkring 6 millioner jøder der blev dræbt i Holocaust. Indtil solnedgang imorgen er der kun mindeprogrammer eller dokumentarprogrammer om Holocaust i fjernsynet og de fleste restauranter og forlystelsessteder er lukkede. Under ceremonierne siges der Kaddish for ofrene. Kaddish er en mindebøn for afdøde hvor man samtidig viser sin tro og loyalitet over for Gud, selv i svære tider.Den kan til hver en tid få mig til at stortude. Imorgen kl. 10 er der 2 minutters stilhed for ofrene. Al trafik og aktivitet stopper - selv på motorvejene står folk ud af bilerne når de hører sirenerne.

Idag er der også udkommet en rapport der viser at anti semitismen i Europa er på sit højeste.

Herunder er Joe Engel's beretning fra Holocaust!


De kærligste tanker til jer alle

post signature

12 kommentarer :

 1. Jeg sender også en meget kærlig tanke til dig og dine.
  Smukt og tankevækkende.
  Kram Louise

  SvarSlet
 2. Stærkt og gribende, men frygteligt hvis den rapport er sandheden. Det MÅ ikke ske igen.
  Varme knus til dig :-)

  SvarSlet
 3. Så bra at du tek opp temaet..
  Viktig at det ikkje vert gløymt i den oppveksande generasjon..

  Ha ei fin veke!

  Klem

  SvarSlet
 4. utroligt stærk beretning...........meget forstemmende...
  Betyder Kaddish fortælling -- eller ??

  Lyder sirenen hvert år på samme tid ??

  der er så meget jeg ikke ved om jødedommen. Men een ting ved jeg, og det er at vi alle er ansvarlige for at vi ALDRIG får en gentagelse af Holocaust.

  Knus til dig :-))

  SvarSlet
 5. Aldrig mere Auschwitz eller lignende steder!
  Jeg mangler ord for det.
  Det er nyt for mig med den rapport, du nævner...men på den anden side - alle fremmede, være sig jøder, muslimer, hinduer..eller bare anderledes udseende mennesker er jo lagt for had i disse år - skrækkeligt! knus herfra

  SvarSlet
 6. Det er så vigtigt at vi husker 2. verdenskrigs uhyrligheder, Tina. Og det er sørgeligt, at antisemitismen er på sit højeste i Europa.
  Varme klem til dig ...

  SvarSlet
 7. Jeg kan godt forstå, at af alle steder må det være i Israel, at en markering af Holocaust betyder allermest for befolkningen. Det må være meget gribende at være til stede og overvære, hvordan alting for en tid går i stå.

  Vi skal blive ved med at mindes disse forfærdelige ting, så verden aldrig får lov at glemme, og de opvoksende og kommende generationer må gerne blive belært om, hvilke uhyrligheder der gik for sig dengang.

  Jeg har aldrig forstået, hvorfor netop jøderne er så forfulgt et folkefærd, og forstår slet ikke, at antisemitismen er stigende. Hvordan kan man kalde det for en oplyst verden?

  SvarSlet
 8. Tina, mange kærlige tanker til jer og til alle der har mistet under Holocost.
  Det vil aldrig lykkes mig at forstå, hvordan det kunne ske, uanset hvor meget jeg prøver. Men en ting er sikker, det må aldrig, aldrig ske igen og der skal fortsat være fokus på Holocost.
  Frygteligt at læse, at antisemitismen er stigende. Hvorfor? Jeg fatter det ikke.
  Knus til dig.

  SvarSlet
 9. Det er skræmmende og helt uforståeligt :-(

  Knus

  SvarSlet
 10. Kære Tina.
  6 millioner det er ikke til, at fatte der ikke var nogen der greb ind,jeg kan forstå Holocaust dagen bliver markeret af jøderne, det er en dag der aldrig må blive glemt.Det er forfærdelig at tænke på antisemitismen er stigende.

  SvarSlet
 11. Anonym14/4/10

  Det markeres lidt i morgen - men med modsat fortegn.

  BOYKOT af H&M fordi de åbner i HAIFA!

  Lad os støtte H&M imorgen for at imødegå anti-israelere.

  kilde http://bdshm.wordpress.com/2010/04/12/join-us-for-world-wide-protests-on-thursday-15th/

  semit

  SvarSlet
 12. Tusinde tak for de venlige kommentarer! Iår sad jeg i bussen da sirenerne lød. Lidt af en oplevelse da alle stillede sig ud i midtergangen. Godt fyldt var der. Og det er virkeligt uforståeligt at antisemitismen er stigende!! Meget meget trist!
  KNUS♥

  SvarSlet