SOCIAL MEDIA

5. feb. 2011

Ikea brændt ned

Imorges brændte den ene af de to israelske Ikea butikker ned. Det var mellemøstens største Ikea butik og den første der blev bygget i Israel. Det var virkelig vild glæde blandt os skandinaviske piger da vi dengang hørte at Ikea kom til Israel både pga. møblerne men også pga. de skønne svenske madvarer man kan få der. 20.000 kvm. er brændt ned. Man ved endnu ikke hvad der var skyld i branden. Heldigt var det at butikken var lukket da det er shabbat hernede. I shabbaten (fra soldnedgang fredag til solnedgang lørdag aften) er der lukket pga. de religiøse kunder som ikke ville købe der hvis butikken ikke overholdt shabbaten. Jeg tænker virkelig på alle dem der nu ikke har arbejde. Det kan tage op til at år at genopbygge butikken. Billeder lånt her.


Knus
post signature

18 kommentarer :

 1. En brand er altid meget voldsom at se på. Hvor er det trist at butikken er brændt. Håber i snart kan få den tilbage. Godt der ikke var nogen i butikken da det brændte. Knus og god lørdag.

  SvarSlet
 2. ej hvor trist :( det ser voldsomt ud sådan en brand ...

  SvarSlet
 3. Godt der ikke kom nogen til skade. Uhyggeligt ser det ud.
  Hav en dejlig lørdag aften.
  Knus.

  SvarSlet
 4. What a shame, such a loss. Very sad.

  SvarSlet
 5. puha det var en voldsom brand, godt at der ikke var kunder eller folk på arbejde...Håber de får bygget en ny så du kan købe lidt svensk mad igen..God lørdag aften til dig...

  SvarSlet
 6. Sikke triste billeder...

  SvarSlet
 7. Det ser godt nok vildt ud. Godt at der ikke skete nogle mennesker noget.
  Jeg håber at du er ikke har for langt til den anden så du kan få nogle skandinaviske vare :)
  God weekend.

  SvarSlet
 8. Uf, det ser ikke godt ud. Heldigt at ingen indebrændte

  God weekend til dig

  SvarSlet
 9. Øøøj, det ser vildt ud. Den brand vil tage nogen tid at bekæmpe. Et stort tab for Ikea-folket og især medarbejderne også som nu står uden job,.

  I hvilken by lå Ikea?

  SvarSlet
 10. Nej hvor ærgeligt, ingen arbejde til en masse mennesker og ingen skandinavisk mad til jer.. Jeg synes I er lidt hårdt angrebne af voldsomme brande.
  Hav en god lørdag og knus til dig Tina :-)

  SvarSlet
 11. Det var godt nok voldsomt og udover de mange der nu har mistet deres arbejder, så må det godt nok koste kassen for Ikea/forsikringen.

  Vi har selv været i Ikea i dag og synes det er hyggeligt og man kan få så mange gode ting til få penge. Forstår godt, at I var glade for den.

  Knus

  SvarSlet
 12. Gys. Tænk hvor meget det har kostet i Co2 at bygge og producere varehuset og varene,der er brændt - for ikke at tale om afbrændingen. Hvor er det bare uhyggeligt. Det må være den "gamle" Ikea så? Der er for nylig åbnet en få km. fra min svigerfars hus på vej til Rishon/Holon. Den var vist også bygget ulovligt i første omgang og stod tom i laang tid, før de fik tilladelse til at åbne. Har indtryk af, at der er flere af den slags sager i Israel?

  Kh Rikke

  SvarSlet
 13. Hvor var det heldigt, at det skete på et tidspunkt, hvor forretningen var lukket. Ilden har forhåbentlig ikke bredt sig til de omkringliggende områder. Meget trist for de medarbejdere, som nu er uden arbejde, for Ikea og for Ikeas mange kunder. Håber for alle, at der hurtigt bliver bygget et nyt Ikea.
  Knus Pia

  SvarSlet
 14. Du godeste...det er jo forfærdeligt.... Godt der ikke var nogen mennesker derinde ... Knus

  SvarSlet
 15. For fanden da også - bare det er noget "naturligt".

  SvarSlet
 16. Anonym5/2/11

  Aj, hvor ser det voldsomt ud. Det er da forfærdeligt. Godt, der ikke var mennesker derinde.
  Synd for dem, der har mistet arbejde, og for jer, der har mistet et skandinavisk sted

  SvarSlet
 17. Åh nej :-( det er triste billeder. Sender mine kære kollegaer en tanke

  god lørdag!

  SvarSlet
 18. Tak for alle kommentarerne! Håber virkelig også at det er naturligt og ikke antændt men jeg tvivler. Den anden Ikea butik ligger som Rikke skriver i Rishon Lezion - ikke så langt væk men denne var tættere på. Heldigvis bredte ilden sig ikke til nærliggende områder. Der er megen snak om hvorfor at butikkens brandadvarsels system (eller hvad man nu kalder det på dansk) ikke gik igang????? Virkelig trist! Knus

  SvarSlet