SOCIAL MEDIA

3. maj 2011

Yom HaShoah - Holocaust Dag

Igår var det Holocaust dag i Israel. I jødedommen starter døgnet ved solnedgang så dagen startede som sagt allerede 1 maj om aftenen hvor der var mindeceremonier i hver eneste by for at minde de omkring 6 millioner jøder samt 5 millioner andre der blev dræbt i Holocaust. Indtil solnedgang igår var der kun mindeprogrammer eller dokumentarprogrammer om Holocaust i fjernsynet og de fleste restauranter og forlystelsessteder var lukkede. Under ceremonierne siges der Kaddish for ofrene. Kaddish er en mindebøn for afdøde hvor man samtidig viser sin tro og loyalitet over for Gud, selv i svære tider. Den kan til hver en tid få mig til at stortude. kl. 10 igår var der som altid 2 minutters stilhed for ofrene. Al trafik og aktivitet stopper når sirenerne lyder - selv på motorvejene står folk ud af bilerne når de hører sirenerne.

Disse år bliver der gjort meget ud af at samle Holocaust overlevendes beretninger inden  den generation forsvinder!

6 kommentarer :

 1. Hej Tina

  Jeg sender opskriften til dig på mail i aften når jeg er kommet hjem fra arbejde.

  Camilla

  SvarSlet
 2. Hej Tina

  Tak for historien. Det er meget rørende, at tænke på, at alle tager 2 minutters stilhed - selv på motorvejene!

  Kh Rikke

  SvarSlet
 3. Camilla - Tusinde tak. Glæder jeg mig til♥ Knus
  Rikke - Det er virkelig helt specielt at opleve hver gang. Og hver gang kan man ikke lade være med at græde. Knus

  SvarSlet
 4. Hej Tina.
  Det er meget flot, at de holder det på den måde! Jeg håber, man når at få samlet beretningerne, inden de overlevende dør :)

  SvarSlet
 5. Hej Tina :0)
  Fantastisk at høre, hvordan de mange jøder mindes. Vi må ALDRIG glemme, det der skete under 2. verdenskrig, selvom vi ikke oplevede det selv.
  Vi besøgte Buchenwald forrige år og det gjorde et uforglemmeligt indtryk, at stå på stedet hvor så mange havde mistet livet på forfærdelig vis. Vi må aldrig glemme, så forstår dine tårer...
  stort knus og forårstanker herfra

  SvarSlet
 6. Hanar - det er virkelig bevægende. Det er en kamp mod tiden men der bliver gjort meget for at det skal lykkedes!
  Lotte - Tusinde tak. Har ikke selv haft modet til at besøge en af lejrene. Kan godt forstå det må have været en svær men vigtig oplevelse!

  SvarSlet