SOCIAL MEDIA

7. jun. 2011

Spar penge på mobil regningen - Dessert på grillen - Shavuout

Så fik hele familien en iPhone! Det er altså en fantastisk gadget - er specielt glad for kameraet! Det tog det meste af dagen at finde de rigtige etui, skærm beskyttelse osv. MEN hader  Itunes. Bare man kunne overføre sin musik på den helt almindelige måde. Kender allerede de fleste applikationer fra min iPod touch men drengene har lige installeret TalkBox. Via denne gratis applikation kan man sende beskeder som man indtaler - meget hurtigere end tekstbeskeder. Man kan bruge den som en slags chat og det er altså meget smart. Mange bruger den for at spare penge på sms'er og taletid. Man kan også sende billeder på den måde!
Yngstes fødselsdag i lørdags gik rigtig godt. Den skulle ha været holdt om formiddagen men vi ventede til om aftenen for nu er det ved at være godt varmt hernede! Dagen inden var der også fødselsdag i familien.


Idag er det helligdag! Shavuot som den hedder (betyder uger på hebraisk) er den 6. og 7. dag i den jødiske måned Sivan og er festen til minde om modtagelsen af de 10 bud (Torah) på Sinai-bjerget (ca. år 1300 f.Kr.), som Gud gav Moses, og som han gav videre til Israels børn. Shavuot fejres 49 dage (syv uger) efter Pessach. Det er også en høstfest der markerer afslutningen på hvedehøsten og "de første frugters fest" fordi offergaver af de første frugter i gamle dage blev bragt til Templet i Jerusalem som udtryk for taknemmelighed over for Gud. I skolen fejres det med at de yngste skolebørn kommer med blomsterkranse på hovedet og med frugtkurve i optog hvor de danser og synger.  I de større klasser fejrer man det med fælles morgenbord. I hjemmene er der et festmåltid hvor man spiser brød, mælkeprodukter (mælkeretter), grønne retter og frugt men ikke kød. Hele natten studerer de mere religiøse Toraen og  næste dag fremsiges specielle bønner i synagogerne og i Jerusalem samles mange ved Grædemuren. Jeg skal igang med at lave tærter, salater osv. om lidt.


Imorgen skal vi også være sammen med familien. Ingen mælkeprodukter der men en lille grill komsammen! Har fundet en god ide til dessert nemlig bananer med Mars chokolade. Man skærer en Mars bar på langs. Derefter skærer man bananer op - de bliver i skrællen - og man putter en skive Mars ind. Derefter griller man bananerne! Ved ikke helt om man skal pakke bananerne ind i sølvpapir men jeg må prøve mig frem! Billedet herunder er bare lidt inspiration hentet på nettet.
KNUS
post signature
Enhanced by Zemanta

13 kommentarer :

 1. Fest igen. I heldige asener !!

  De bananer ser bare for lækre ud. Håber du skriver, hvordan det gik med dem, for jeg kan også forestille mig, at Marsen løber ud over det hele.

  SvarSlet
 2. Uhm, det lyder godt med de bananer- og de får en ekstra god smag, når de har været på grillen. Det trækker sødmen frem...
  Og hvis man ikke må få mælkeprodukter til, så er en sorbet-is vel et godt bud på is til bananerne?
  Er det ikke svært at vænne sig til IKKE at måtte blande? Altså når man ikke bare kan bruge mælk frit? Jeg tænker, at jeg da er slem til lige at komme en skvat mælk, kaffefløde etc i min mad..

  SvarSlet
 3. Altså Tina, når du fortæller om alle de traditioner I har, fester der fejres, dage der mindes mm., så kommer jeg til at tænke på Jean Auel´s bøger -(Ayla/Jondalar) fra fortiden, hvor de ligeledes fejrede al verdens ting. Hvor er det egentlig fantastisk :0)
  Dejligt at høre fødselsdagene gik godt og tillykke med dit nye grej *smiler* ser både spændende og monster-kompliceret ud :0)
  Sender varme tanker og knus i din retning

  P.s. Øhh, ved nu ikke helt med de der bananer...ser mega-sukker-sødt ud :0) Måske en klump soft-ice ville være godt sammen med ?

  SvarSlet
 4. Uh det lyder lækkert!!
  En opskrift jeg så i reklame fra Fakta, som jeg selv vil prøve næste gang jeg skal grille er denne:
  Marcipanchips:
  Ren rå marcipan skæres i ½-1 cm tykke skiver, vendes i kanel og grilles ca 2 min på hver side på en grillbakke. Mums tror jeg..
  hav en dejlig grillaften!!

  SvarSlet
 5. Jeg er sådan ret meget imod de der telefoner.. Men det er mere fordi , man er så bundet til deres ting.. som itunes, som jeg HADER..

  Lyder sjovt med de bananer.. det skal da prøves !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Sikke en masse komsammer i har, det må være dejligt..Lyder lidt specielt med bananen, men det kan jo være det smager godt...;-D

  SvarSlet
 7. Jeg har i weekenden lavet en skøn banandessert på grillen: http://bettinaholst.blogspot.com/2011/06/forklelse.html

  SvarSlet
 8. Hej Tina
  Flot nyt "hoved" du har fået lavet på din blog..:-)
  Vi elsker også Appel produkter; men har ikke Iphones. Håber I kan finde ud af at deles om den...
  Nyhederne vise uroligheder fra den israelske grænsen og det så ikke særlig godt ud. Håber ikke I var i nærheden....:-(
  Glid nu ikke i skrællen. De ser lækre ud; men lidt svære at sende...
  God Tirsdag / RikkeBo

  SvarSlet
 9. Hej Tina..
  Jeg har også lige fået en Iphone, og jeg ELSKER den, intet mindre......
  Tænk at have sin egen lille pc med i lommen,ikk..
  Troede aldrig at jeg skulle blive så glad for en telefon :-)
  Knus Irene

  SvarSlet
 10. Frøskuffen - Nu er det snart slut for denne omgang med de fester ;-) Jeh tror også at jeg kommer dem i sølvfolie!
  Helle - Det er rigtig som dansker er man vant til at bruge lidt cremefraiche, mælk osv. i maden men det vænner man sig hurtigt til. Sværere at undvære lasagne og pizzaer med kød. Der er nu både fløde is osv. som er Parve hernede dvs. hverken mælk eller kød produkt dvs. man kan spise Parve ting til alt. Og jeg kan altså også bedst lide sorbet ;-)
  Lotte - Tror også der skal lidt is til! iPhonen er nu slet ikke kompliceret! Har ikke læst bøgerne - man er langt bagud når man ikke er i nærheden af et dansk bibliotek. Tænk at man i kristendommen fejrede alle de jødiske helligdage intil Paulus i en drøm fik besked om at "det skulle stoppe" - det er ihvertfald hvad jeg har hørt. Skal måske lige chekke om det er rigtigt hi hi. KNUS♥
  Lotteriet - Det lyder lækkert!! SNakkede med min mor i telefonen da jeg så din kommentar så hun fik lige ideen!
  Marianne - Du har ret Itunes er man bundet til og det er møgirriterende. Meeeeen ellers er den nu dejlig he he♥
  Rejen - Der er virkelig mange festligheder også i familien. Håber at bananerne bliver gode og ikke en gang avanceret babymos hi hi
  Bettina - Tusinde tak det var jo lige denperfekte opskrift specielt piftet med cognacen!! Lækre billeder!
  Rikke - Tusinde tak♥ Vi har fået en hver så ingen skænderier! Vi er ikke i nærheden af grænsen så vi mærker ikke noget. Lige nu fyrer Syrien også godt op under gryden og har set igennem fingre med at mange er flygtet ind mod Israel. Nok for at fjerne opmærksomheden fra hvad der foregår i Syrien lige nu - mnage bliver dræbt under demomstrationer! Ha en dejlig dag♥
  Irene - Jeg er også glad for den. har en Ipod touch men der var der kun trådløst netværk og nu har jeg en deal med frit internet! knus

  SvarSlet
 11. Ingen mælkeprodukter! Nu er jeg ikke helt med ☺ For mange år siden, da Mads var lille lærte jeg en masse om allergi. En Mars chokolade indeholder da normalt mælkeprodukter? Men det er måske helt uden betydning i den sammenhæng du fortæller om!
  En anderledes dessert, og sikkert en lækkerbisken til en slikmund :-)

  SvarSlet
 12. Du er altså den vildeste teknik-nørd! Bare det var mig :o)

  SvarSlet
 13. Pia - Rigtig nok at Mars indeholder mælkeprodukter men vi har en masse Parve kopi versioner hernede af alskens madvarer!
  Heidi - hi hi du har totalt ret♥

  SvarSlet