SOCIAL MEDIA

28. maj 2012

Oreo ostekage - Shavuot

Først undskyld for at jeg ikke har svaret på alle jeres dejlige kommentarer på sidste indlæg før nu. Er ellers imod undskyldninger i blogverdenen for tit er der ting i det virkelige liv som gør at blogningen må komme i anden række og sådan er det meeeeen synes nu at det tog lidt ekstra tid denne gang ;-) Der har været meget arbejde, en helligdag og yngstes fødselsdag. Helligdagen og fødselsdagen faldt sammen igår så det har været lidt hektisk. Men yngste er blevet fejret og fik også kokkereret til helligdagen. Yngste er nu 17 år. Hvor er tiden blevet af????????  Han er en helt fantastisk dreng og hvor er det en gave at få lov til at følge sine børn i deres udvikling♥ Er forresten SÅ glad på jeres vegne i Danmark at I har så godt Pinse vejr JUHU!

Helligdagen vi fejrede igår hedder Shavuot og her kommer der en lille forklaring ( I kender mig jeg kan ikke lade være)!
Shavuot betyder uger på hebraisk er den 6. og 7. dag i den jødiske måned Sivan og er festen til minde om modtagelsen af de 10 bud (Torah) på Sinai-bjerget (ca. år 1300 f.Kr.), som Gud gav Moses, og som han gav videre til Israels børn. Shavuot fejres 49 dage (syv uger) efter Pessach. Det er også en høstfest der markerer afslutningen på hvedehøsten og "de første frugters fest" fordi offergaver af de første frugter i gamle dage blev bragt til Templet i Jerusalem som udtryk for taknemmelighed over for Gud. I skolen fejres det med at de yngste skolebørn kommer med blomsterkranse på hovedet og med frugtkurve i optog hvor de danser og synger. I de større klasser fejrer man det med fælles morgenbord. I hjemmene er der et festmåltid hvor man spiser brød, mælkeprodukter (mælkeretter), grønne retter og frugt men ikke kød. Hele natten studerer de mere religiøse Toraen og næste dag fremsiges specielle bønner i synagogerne og i Jerusalem samles mange ved Grædemuren.

Næste uge er slet ikke så hektisk så jeg glæder mig til at besøge jer♥

Kagen herunder er en ostekage med Oreo der blev prøvebagt sidste uge - igår blev den bagt med en slags Bastogne småkager istedet - også lækkert! Ville gerne dele opskriften med jer men kan ikke helt finde ud af hvad vores flødeoste svarer til i Danmark!

KNUS♥
post signature

16 kommentarer :

 1. Livet tager tid :-)

  SvarSlet
 2. Et stort tillykke med din søn, Tina! Ostekagen ser vildt lækker ud. Klem ♥

  SvarSlet
 3. Ja der er ting der er vigtigere end blogning :) Skøn kage ser det ud til :) Skøn aften til dig. knus

  SvarSlet
 4. Mums den ser god ud. Bliv endelig ved med dine forklaringer. det er herligt endelig at faa svar paa en mange spoergsmaal.
  Tillykke med yngste, ja hvordan pokker kan det lade sig goere????? 17 aar allerede, for vi bliver jo ikke aeldre vel??????

  SvarSlet
 5. Tillykke med din yngste. Ja tiden går, og den tid hvor børnene flytter hjemmefra er ikke altid så nem, men tro mig, efter et stykke tid finder I to "gamle" ud af at finde melodien uden hjemmeboende børn. Bl.a. kan du jo - selv om jeg godt ved det er meget tidligt endnu, glæde dig til den dag, hvor I får børnebørn.
  Din cheesecake ser vidunderlig ud - opskrifter på cheesecakes modtages med taknemmelighed.
  Knus Pia

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med yngste, ja vildt hvor tiden flyver når man trives og har det godt ❤det er vildt spændende når subskriber om Israel og dit liv dernede, ❤
  Ja vejret i Danmark har været forrygende dejligt , en men lykken varer ikke evigt allerede i morgen blir vejret ret køligt igen :-(
  Kh, jonna

  SvarSlet
 7. Miri - Bedre kan det ikke siges♥

  SvarSlet
 8. Madame - Tusinde tak. Ha en dejlig dag♥

  SvarSlet
 9. Anette - Ja det er der. Vi vil ha mere tid he he. Knus♥

  SvarSlet
 10. Lin - Jeg elsker også at høre om traditioner fra andre lande!! Og rigtig nok vi ligner os selv - underligt hi hi. KNUS♥

  SvarSlet
 11. Pia - Du må få opskriften udredigeret med gina levana od det hele og så lavde den når du er hernede!!!!! Ja for tidligt med børnebørn men vi er heldigvis allerede ret gode til selv at tage til arrangementer, ture osv. Knus♥

  SvarSlet
 12. Jonna - Hørte godt at det skulle blive koldt idag men sikke en Pinse. Har det ikke været rekordvarmt? Ha en dejlig dag♥

  SvarSlet
 13. Hej Tina.
  Tillykke med sin søn, din ostekage ser lækker ud....
  Tak for kommentren på min blog.
  Ønsker dig en god onsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 14. Uhm - den ser vildt lækker ud!
  Tillyke med din søn.
  Jeg får slet heller ikke besøgt blogland og kommenteret alt det, jeg gerne vil.

  SvarSlet
 15. Anonym31/5/12

  Hej søde. Hit med den opskrift, ellers er der ingen "Sweet Paul" he he he. Håber, i ellers har det godt alle sammen, vi høres ved.
  Knus Charlotte

  SvarSlet
 16. Smuk kage - jeg kan godt lide farvekontrasten, så fin og enkel :-)

  Tillykke med ham!

  SvarSlet