SOCIAL MEDIA

29. jun. 2012

Høretelefon Party / Fynsk Brunsviger

Ville opdatere min opskriftsblog den anden dag både med lidt ændringer og med nogen af kogebogs udfordringens forsøg. Det gik helt galt da jeg lige skulle forsøge mig med en ny skabelon men glemte at sikkerhedskopiere den gamle. Det så forfærdelig ud men nu har jeg fået designet nogenlunde iorden og må opdatere i næste uge.

Her sover hele huset. Ældste gav koncert igår, yngste var til "White Night Tel Aviv" med sjove og spændende arrangementer natten igennem (200.000 mennesker var derinde) over hele byen og her var der venner til fodbold semifinale. Yngste var blandt andet til et "høretelefon party" hvor alle får udleveret høretelefoner med den samme musik selvfølgelig ;-) og så festes der. Der er ret populært hos de unge og en sjov ide synes jeg. Bruger man det i Danmark? Lidt ærgeligt at vi ikke kunne komme derind pga. den fodboldkamp men næste år.

I ugen der gik fik jeg bagt bla. bagt en brunsviger. Det er min mors opskrift på Fynsk brunsviger. Den er rigtig lækker med blødt fyld.


Fynsk BrunsvigerDej: 30 g. gær, 30 g. sukker, salt, 300 g. mel, 30 g. smeltet smør, 2 dl. lunken mælk

Fyld: 120 g. smør, 110 g. brun farin, 1 1/2 spsk. sirup (jeg bruger ahornssirup da jeg ikke kan finde nogen anden).

Gæren røres ud i den lunkne mælk. Resten af ingredienserne æltes sammen. Hæver ca. 45 min.

Fyldet røres sammen. Smørret kan evt. kommes i mikroovnen få sekunder så det er lettere at røre ud.

Dejen rulles ud og kommes i en lille smurt bradepande. Der trykkes små fordybninger i dejen (ikke for mange) og fyldet smøres på. Lidt farin drysses over. Efterhæver 30 min. Bages 200 grader  i ca. 20 min.


God weekend♥

post signature

14 kommentarer :

 1. Godt jeg netop har købt smør, bliver nemlig ganske kage lysten :-)

  SvarSlet
 2. Uhm, hvor får jeg lyst til brunsviger :-)

  Høretelefon-party - hvor smart, så er det kun deltagerne selv, der skal høre musikken og ikke hele nabolaget. Jeg har ikke hørt om det, men jeg er jo også bare en halvgammel kone, langt ude i provinsen ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke hørt om høretelefon-parties før, men det er da en supergod idé!
  Din brunsviger ser meget lækker ud! Jeg tør næsten ikke tænke tanken om at bage den selv - den ville forsvinde som dug for solen ;O)
  Klem og rigtig god weekend, Tina ♥

  SvarSlet
 4. Smart med de ørebøffer,, nej jeg har ikke hørt om det, måske noget der kunne indføres på Roskilde festival, for der er tryk på , de nærmeste naboer behøver ikke løse billet :-))
  Den brunsviger er guf for mine børnebørn
  Ha en dejlig week-end ❤

  SvarSlet
 5. Miri - Ja så længe der er smør og mel i huset kan man altid klare kage lysten ;-) God weekend♥

  SvarSlet
 6. Fruen i midten - Ja det er altså ret smart at nabolaget skånes. SIkke store fester der kan holdes hi hi. God weekend♥

  SvarSlet
 7. Madame - Sådan en hjemmebagt brunsviger er virkelig væk i løbet af ingen tid!!!!!! God weekend♥

  SvarSlet
 8. Jonna- Ja tænk hvis man afholdte en hel festival sådan hi hi. Der manglede bare lidt Matador mix ovenpå den brunsviger ;-) God weekend♥

  SvarSlet
 9. Kære Tina
  Den der lækker ud, den brunsviger... Har nu aldrig været så vild med den slags wienerbrød...:o)
  Regnen har som sagt drillet på SydFyn i dag og vi venter spændt på om der kommer endnu en skylle... Håber det ikke.. Næsten syndt for alle som skal holde sidste skoledag...
  God Fredag / RikkeBo

  SvarSlet
 10. RikkeBo - Ja sikke en gang regn!!!! Øv vidste ikke at der bliver holdt sidste skoledag. Altid så ærgeligt når vejret ødelægger sådan en dag!!! Knus og god weekend♥

  SvarSlet
 11. Det er da en totalt sjov ide med sådan en høre telefon fest.. Har aldrig hørt om det her hjemme...

  Fodbold ?? Hvad er det ? :-D

  Ummm Brunsviger.. længe siden jeg har lavet sådan en ... Måske jeg skulle i morgen.. ? Jeps.. det tror jeg .. sidder jo med totalt meget mundvand lige nu :-)

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 12. Marianne - Ja det er en herlig ide og de unge synes også det er nyt og sjovt. En kamp mere imorgen og ikke mere fodbold for denne gang. Du er så flittig til at bage så jeg er sikker på at den brunsviger allerede er bagt♥ Knus

  SvarSlet
 13. Jeg har heller aldrig hørt om høretelefon-party, men vi er også et par år bagud herude på landet.
  Her har manden en meget sød tand, så alt kage glider ned, men det er godt nok mange år siden jeg sidst har bagt brunsviger. Hvis Allan så dette billede ville mundvandet allerede løbe :-)

  SvarSlet
 14. Hej Tina.
  Tak for opskriften - den vil jeg prøve at bage.
  Ønsker dig en god dag / god ny uge.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet