SOCIAL MEDIA

11. jul. 2012

Hjemmelavet Dulce de Leche/karamel

Her er blevet meddelt at der nok kommer flere strømsvigt over de næste par dage pga. overforbug af el! Der er lovet hedebølge og der er allerede 36 grader her. I næste uge er der endda en dag hvor vi er blevet gjort opmærksomme på at der ingen el vil være hvor vi bor fra tidligt om morgenen til sidst på eftermiddagen. Det er nok pga. noget el arbejde men puha. Lige nu kan jeg høre at der udenfor bliver råbt: billige saftige vandmeloner. Tit kører der små lastbiler rundt der sælger vandmeloner fra ladet. Har nu allerede en i køleskabet. Er der nogen der tør gætte på hvad den vejer?

Efter inspiration fra søde Vibeke prøvede jeg selv at lave Dulce de Leche den anden dag. Dulce de Leche betyder sød mælk og er en slags karamelagtig sauce eller smørepålæg. Det er rigtig populært i Sydamerika og bruges over is, som fyld i kager og ikke mindst til den Sydamerikanske småkage Alfajores som også er populær hernede. Og lettere opskrift kan hvis ikke findes.


Dulce de Leche/Karamel Sauce1 dåse sød kondenseret mælk koger i en gryde med vand i cirka 3 timer. Dåsen skal være dækket HELT. Husk hele tiden at fylde vand på så dåsen er dækket. Efter ca. 3 timer tages dåsen op og hviler på køkkenbordet i ca. 1 time. Pas på når I åbner dåsen der er lidt tryk på. Hældes på glas og sættes i køleskabet. Kan spises samme dag men er endnu bedre og får flottere farve dagen efter. Jeg kogte et par dåser på en gang. Der er ikke mere tilbage!!!!!! Yngstes venner elskede det og familie og venner fik det serveret over is!!! Kan holde sig cirka 10 dage i køleskab.


Ha en dejlig dag♥

post signature

22 kommentarer :

 1. Uhhh ikke sjovt at skulle undvære strøm.....

  Lyder altså lækkert at kunne købe dejlig vandmeloner på den måde.... Og de smager helt sikkert meget bedre hos dig, end dem der kommer langvejs fra og her til os i dk.

  Vejer sådan 6 kg ?

  Jeg laver også blød caramel på den måde, jeg bruger det som et tyndt lag i "mine fondant pyntede kager " og det giver et ummm mums pift.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Pyha, tænk at I skal undvære strøm i den hede! Jeg kan tænke mig, at I har aircondition, og at det er meget svært at undvære.

  Hvor lyder det spændende med karamelsaucen - tak for opskriften, Tina!
  Klem ♥

  SvarSlet
 3. Puh det lyder ikke godt med at skulle undvære strøm i den varme..Hmm vandmelonen, den er sikkert stort, jeg gætter på 6 kg..;-D

  SvarSlet
 4. I kunne jo sende 8 - 10 grader herop, vi kan sagtens bruge dem.. :-)
  Det må være træls ikke at have strøm, det er vi godt nok blevet frygtelig afhængige af.

  SvarSlet
 5. Dulce de Leche/Karamel Sauce. Det laver vi også tit. Vi bruger det for det meste til en kage som hele familien er helt vild med. Når vi koger flere dåser af gangen åbner vi kun dem vi skal bruge, så kan resten holde sig i køleskabet i lang tid - Flere måneder!
  Bare et lille tip

  SvarSlet
 6. Årh manner, det skal jeg prøve! Har aldrig smagt det men kan næsten fornemme både smag og konsistens udfra billede og beskrivelse.

  Har du set mit svar vedr. visning af de seneste pins? :0)

  SvarSlet
 7. Marianne - 10 kilo vejer den hi hi ordentlig moppedreng! Ud den karamel er altså FOR lækker. Knus søde

  SvarSlet
 8. Madame - Det er et skræk scenario at være uden strøm. Jeg skal IKKE være hjemme den dag men hos en veninde med air condition eller i et storcenter! Knus

  SvarSlet
 9. Rejen - Hele 10 kg vejer den. Vi har store køleskabe hernede. Hi hi om ikke andet så pga. vandmelonerne. Knus♥

  SvarSlet
 10. Inge - Du kan få 15!!!! Man er ikke helt normal i den varme og uden strøm går det da helt galt. Tænk da jeg kom hertil havde de fleste ikke air condtions i bilerne men en lille blæser!!!!! Knus

  SvarSlet
 11. Jønne - Tusinde tak for tippet. Dejligt at det kan gemmes så længe i dåsen. Hvad er det for en kage I laver? Hit med opskriften hi hi! Knus

  SvarSlet
 12. Heidi - Uh du vil ELSKE det og pigerne med. Du er advaret. Jeg har set dit svar og tror også jeg svarede tilbage. Det driller det møg hi hi. Måske du kunne kopiere din HTML kode og så sætte mit brugernavn ind tinaliel. Jeg gør et eller andet forkert. Og har opgivet! Knus

  SvarSlet
 13. Ja okay, nu er det jo ikke lige mig der står for kagebagningen her i huset, men jeg har da fundet opskriften der lyder sådan.
  Banoffi-kage.
  1 ds. Kondenseret mælk
  275 g digestive-kiks
  100 g smør
  3 bananer
  2 dl piskefløde
  30 g mørk chokolade
  En tærteform 20 Ø med løs bund.
  Kom digestive-kiksene i en blender eller foodprocessor og knus dem.
  Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt kiksekrummerne og bland det hele godt. Hæld blandingen i tærteformen og fordel den jævnt over bunden og op ad siderne, så den danner en hel skorpe. Sæt den til afkøling i køleskabet.
  Åben den afkølede dåse kondenseret mælk og tag den klistrede karamel ud , fordel den over kiksebunden i et jævnt lag.
  Skær bananerne i skiver og fordel dem over karamellen. Piske fløden i en stor skål, indtil danner bløde toppe og dæk pien med den.
  Riv chokoladen og drys den over flødeskummet som pynt. Stil pien i køleskab til den skal serveres.
  Det var opskriften som vi fik den i 2004. Jeg ved at vi springer bananerne over og pynter med kiwi i stedet for, men det er jo smag og behag. Det er ikke det hele jeg selv forstår, men det formoder jeg at du gør ellers må du jo spørge, så skal jeg få det uddybet af køkkenchefen.

  Jeg googlede også lige Banoffi-pie og fandt denne opskrift der ligner lidt.

  http://dessert.danskeopskrifter.dk/kager/opskrift.asp?site=29

  God fornøjelse.

  SvarSlet
 14. hold da op, se det kender vi jo ikke til i Dk.
  hvis vi mister strøm på grund af reperation eller torden er der et ramaskrig ,alt skal virke her i landet ,i går blev internetkablet gravet over nede i byen så næsten hele byen var uden tv og internet ( vi er tilsluttet fællesantenne med internet )det tog 8 timer inden vi kunne komme på nettet, gru og rædsel ,vi er nok en anelse forkælet i Danmark ....

  SvarSlet
 15. Din stakkel, at skulle undvære el i den varme er ikke sjovt :-( Hvad gør I med køleskab og fryser??

  Ved ikke om jeg tør din Dulce de Leche, bliver bare afhængig, og det er vist ikke sundt. På den anden side, jeg kunne jo liiige prøve ;-)

  SvarSlet
 16. Sig det nu... hvor meget vejer vandmelonen?

  SvarSlet
 17. Jønne - Tusinde tak for opskriften. Den lyder rigtig lækker. Skal prøves i næste uge. Knus

  SvarSlet
 18. Jonna - 8 timer uden internet er nu også slemt nok! Normalt er der ikke strømsvigt men et par gange om året kan der godt være en dag uden el pga. reperationer. Knus

  SvarSlet
 19. Fruen i Midten - Jeg vil se om svigermor ikke har plads i fryser og køleskab. Mon ikke tingen i fryseren kan holde sig hvis jeg ikke åbner? Ja du er advaret med den karamel ;-) Knus

  SvarSlet
 20. Mai-Britt - 10 kilo vejer den! Godt det er nogen gode hylder i det køleskab ;-) Knus

  SvarSlet
 21. Det var godt nok noget af en vandmelon! Den tror jeg ikke vi havde plads til i køleskabet :D Pyh nej en varm sommerdag uden strøm hos jer - det må være helt ulideligt. Håber du kan finde en sted med aircondition og lidt "kulde" Knus og god weekend.

  SvarSlet
 22. Anette - Så fik vi klaret timerne uden strøm og det VAR selmt men vi overlevede he he. Knus♥

  SvarSlet