SOCIAL MEDIA

18. mar. 2013

Opskrift - Israelske sesam småkager

Sidste uge bød på hedebølge som så tit når foråret melder sig hernede. Hele 38 grader nåede vi at få - lidt for varmt på dette tidspunkt af året. Om sommeren har vi høj luftfugtighed men lige nu er den rigtig lav så det var lidt saunaagtigt. Ved godt hvor bidende koldt I har det men for varmt kan også være slemt ;-) Idag er det normale temperaturer igen men varmebølgen vender tilbage i weekenden. Yngste er på Pessach ferie (vores Påske) og hvor skønt at han er hjemme omend han skal læse til eksamener. Han er i 2G og der er meget der skal nåes. Ældste har også fri en del dage så det er perfekt. Jeg gør hovedrent ligesom de fleste andre hernede. Om det er i anledning af Pessach eller bare forårsrengøring kan man jo selv bestemme. Prøver at smide ud med hård hånd. Ting der ikke bruges ofte ryger ud. Laver gerne mit eget "garage sale" udenfor dog uden at tjene penge. Ting jeg ikke skal bruge bliver sat op af muren og er væk i løbet af dagen ;-) Idag må jeg hellere igang med at købe gaver til Pessach. Det er ikke på julegave niveau men alligevel den højtid hvor både voksne og børn får gaver. Når det er højtider hernede er noget af det bedste at de fleste bøger kommer på udsalg. Både skøn og faglitteratur! Lige nu er tilbuddet lydende på køb en bog og få en gratis og den trejde bog til halv pris. Lidt af en bogsamling man får når man køber både danske, engelske og hebraiske.

Idag får I opskriften på nogen lækre og lette israelske sesam småkager. Gode til en tår kaffe eller en lille snack. Man kan selv vælge hvor mange forskellige nødder og kerner man blander i udover sesamfrøene.



Israelske sesam småkager

Ingredienser:
2 æg
2.5 dl sukker
1.25 dl olie
500 g sesamfrø
2.5 dl blandede nødder og kerner - græskarkerner, solsikkekerner, valnødder osv.
2.5 dl mel
1 tsk. bagepulver

Æg, sukker og olie røres sammen (skal ikke piskes) og derefter tilsættes resten af ingredienserne.
En bradepande beklædes med bagepapir og smøres med lidt olie (jeg bruger min oliespray). Dejen smøres ud i panden og firkanter ridses i dejen. Bages ved 170 grader i ca. 30 min. Småkagerne bliver sprøde kort efter at de er taget ud af ovnen.




KNUS

post signature

15 kommentarer :

  1. Nej... du lokker mig i fordærv. Disse kager frister mig meget. God dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. De er lækre og selvom de er søde er det på en anden måde end f.eks en kage med chokolade ;-) Ha en dejlig dag♥

      Slet
  2. For koldt og for varmt.. bare vi dog kunne dele lidt i porten, så ville det være skønt både her og hos jer.. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh det ville være skønt Inge! Nu er vi heldigvis tilbage på de mere normale 21 grader. Håber ikke at I får for meget sne idag! Knus

      Slet
  3. Tak for opskriften på dine israelske sesamsmåkager - de må prøves her, for det ser lækkert ud! Pyha sikke en varme I har nede hos jer! Her har vi storm, og der varsles 25 centimeter sne!
    Klem og en dejlig dag til dig ❤

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi er heldigvis tilbage til mere normale temperaturer. Håber ikke at I har mærket alt for meget til snestormen! Knus♥

      Slet
  4. Hedeboelge suk, i morges sneede det. Nu har regnen overtaget, men det er stadigvaek brrrrrr.
    Dejligt at knaegtene er hjemme.

    De smaakager kunne man da vist godt blive afhaengige af. Vi er allerede addicts til dine chocolademuffins.
    Krammi herfra

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor skønt at I er vilde med muffinsene! De her er også gode!!! Ja det med vejret er ikke let hi hi. Nu er det mere normalt her igen. Knus♥

      Slet
  5. Anonym18/3/13

    ja for koldt og for varmt er lige slemt,,, smiler for kors hvor vi altid brokker os over vejret ,jeg tror det er en typisk dansk ting ;O)
    Den opskrift napper jeg lige ❤ og ønsker dig og din familie en god Pessach,
    snart kommer påsken her.
    knus ❤

    SvarSlet
    Svar
    1. Den opskrift er rigtig god OG let! Ja det med vejret er en dansk ting hi hi. Israelerne forstår ikke hvorfor jeg har en temperaturviser stående. Enten er det jo bare varmt eller rigtigt varmt som de siger! Tusinde tak Jonna I må også ha en god påske! Knus

      Slet
  6. Tak for opskriften, den ser lækker ud :-)
    Hold da op en varme, ja det kan godt være klamt hvis det bliver alt for fugtigt. Sjovt med jeres Pessach.
    Du bevæger dig dog i en noget andeledes kultur end vi kommer fra, har det ikke været svært? Har du så skulle lære et nyt alfabet når du snakker hebraisk?

    Rigtig gode dage og nyd at drengene er hjemme :-)
    kh Nola

    SvarSlet
    Svar
    1. Kulturen her er helt sikkert anderledes men det er og har været en spændende "rejse" som jeg stadig nyder. Samtidig er israelerne enormt imødekommende overfor folk udefra så det har hjulpet! Det hebraiske alfabet var først en udfordring men idag hvor jeg både skriver og læser tænker jeg ikke over det! Ha en dejlig tirsdag♥

      Slet
  7. Umm, det ser rigtig lækre ud Tina. Jeg kan godt forestille mig at det osse kan blive for varmt, men.... ja nu er jeg mest til varme, så heller for varmt end så tisse koldt som nu. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De er rigtig gode! Ja det er aldrig godt med hverken for meget af det ene eller det andet ;-) Men inden længe er det VARMT helt indtil oktober så jeg håber på et par kølige dage! KNUS

      Slet
  8. Uhm elsker sesam, så mon ikke jeg skal prøve de småkager. Dejligt med lidt ferie, her glæder drengene sig også til deres påskeferie, ældste er i Portugal på studietur.
    Stopper med at blogge for en tid, men jeg vil stadig være at finde rundt i blogland!
    ;-)Knus

    SvarSlet