SOCIAL MEDIA

28. okt. 2013

Opskrift – Baba Ganoush

Baba Ganoush er en dejlig auberginesalat som kan bruges som dip, pålæg eller tilbehør. I retten indgår tahini som er sesampasta. Mange af jer kender nok allerede tahini fra brug i humus. Tahini kan købes i etniske butikker og måske også i større supermarkeder. Baba Ganoush kan evt. serveres med min tyrkiske salat og sur/sød auberginesalat (opskrifter jeg tidligere har lagt ind  på bloggen) som en lille forret sammen med pitabrød skåret ud i trekanter! Pita trekanterne kan evt. laves til små chips ved at sætte dem i ovnen ca. 10 min. ved 200 grader.

Baba Ganoush 1

 

Baba Ganoush

  • 2 auberginer (husk at vælge dem der er lette efter deres størrelse)
  • 4 spsk. tahini (prøv evt. først med 2 og smag jer frem)
  • Saften fra en citron (ca. 2 1/2 spsk.)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • Evt. 1/2 tsk. cayennepeber
  • Paprika og vet. hakket persille som pynt
  • 2 spsk. olivenolie

Ovnen forvarmes til 200 grader. Stik auberginerne 5-6 steder med en gaffel. Skær dem over på langs. Pensl de skårne sider med lidt olivenolie. Auberginerne lægges med skæresiden nedad på en bageplade beklædt med sølvpapir. Bager ca. 40 min. til skallen er mørkebrun og rynket. Sættes til side i 15 min. Skindet tages af auberginerne og kødet tages ud. Prøv at undgå frøene da de er lidt bitre. Auberginekødet blendes med resten af ingredienserne. Skal kun blendes kort. Hældes i en skål eller på en tallerken. Lidt olivenolie hældes over. Paprika og persille kan drysses over som pynt. Smager dejligt samme dag men næsten bedre dagen efter!

 

KNUS

post signature

14 kommentarer :

  1. Tusind tak for en af mange dejlige opskrifter. Denne kunne hurtigt kravle ind i mit køkken i stedet for humus.
    Ønsker dig og dine en fantastisk uge 45.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er velkommen♥ Du m[ lave s[dan et lille salatbord med humus, baba ganoush osv. En skøn uge til dig også♥

      Slet
  2. Uhm, det lyder skønt Tina - tak for opskriften. Vi har altid tahin i huset, som vi bruger til dressinger eller bare på brød. Ha' en dejlig dag ♥

    SvarSlet
    Svar
    1. Tahina er nemlig skøn til mange retter OG sund. Ha en dejlig dag. Håber alt er vel efter stormen♥

      Slet
  3. Lige hvad jeg manglede som en af mange ting, der vil komme på bordet når min datter fylder 18 lige om lidt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. En god ide! Tillykke med hende. Min yngste fyldte 18 i foråret og det er altså specielt! Knus

      Slet
  4. Mums...tak fordi du deler :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig mums. Hernede fåes den færdig i alle supermarkeder lidt ligesom Italiensk salat derhjemme ;-) men den hjemmelavede er nu bedre!

      Slet
  5. Det er en skøn, skøn ret! Desværre er der længe til, at det atter er auberginesæson her i DK, men jeg skal helt sikkert lave det igen, når lejligheden byder sig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det nemlig! Importerer man ikke dem om vinteren. D ajeg var i DK i sommers så jeg de søde kartofler i et supermarked. Bitte små underlige nogen. Uh tænkte jeg - her går jeg og og stor reklamerer for dem hi hi. Knus

      Slet
    2. Jo, men jeg prøver at holde mig til råvarer, der er i sæson, så jeg venter pænt :-D

      Slet
    3. God indstilling! Så glædersn sig også til de kommer igen. Her importerer man næsten ikke så det sker helt naturligt. Lige nu er det kaki frugter, bananer og snart jordbær sæson!

      Slet
  6. Lyder skønt....kan næsten dufte det friske brød til :-)
    Tak for opskriften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig nok lækre pitabrød på billedet. Købmanden får friskbagte leveret to gange om dagen! Ha en dejlig aften

      Slet