Hvis I laver krydderiet kan det også bruges i min opskrift på Israelske kødboller.
Hashwa
- 2-3 hakkede løg
- Olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- Salt og peber
- 2 tsk. baharat krydderi (se opskrift nedenunder)
- 2.5 dl løse ris
- 5 dl kogende vand
- 1 håndfuld rosiner
- Letristede pinjekerner
- Hakket frisk koriander eller persille
Baharat krydderi:
- 1 spsk. kardemomme
- 1 spsk. sort peber
- 1 spsk. ingefær
- 1 spsk. kanel
- 1 spsk. muskatnød
- 1/2 spsk. stødt nellike
Steg løgene til de er gyldne og tilsæt det hakkede kød. Steg videre til kødet er brunt. Tilsæt salt, peber og baharat. Tilsæt risene og steg videre i 2-3 minutter. Tillsæt tilsidst rosinerne og det kogende vand. Koger for lav varme i ca. 20 minutter. Rør ikke rundt. Tag gryden af blusset og lad retten hvile i endnu 20 minutter med låget på. Pynt med pinjekerner og hakket persille eller koriander inden servering.
Knus
Mums hvor ser den godt ud :-) Tusinde tak for opskriften Tina - den skal helt sikker prøves en gang her inden så længe. :-)
SvarSletKrydderiet er virkelig skønt og kan bruges i mange retter. Ha en dejlig aften af det der er tilbage af den ;-) Knus
SletDet lyder vel nok lækkert, Tina - tak for opskriften, som skal prøves! Her har vi lige bagt chokolademuffins, så hele huset dufter :-)
SvarSletKlem og ha' en dejlig aften.
Åh sådan en muffin kunne jeg godt lige bruge nu. Lidt sødt som kan holde mig vågen. Knus søde♥
SletDet lyder rigtig lækkert, den må jeg hvis prøve.
SvarSletTror du ville synes om smagen Conny. Ha en dejlig aften♥
SletUhm, med koriander, det er bare det bedste. Tak for det.
SvarSletUhm, alene den krydderiblanding ser spændende ud :-)
SvarSletMmmm det lyder lækkert og jeg kan lige forestille mig en duft der vil sprede sig :-)
SvarSletJeg elsker dine opskrifter. Jeg laver stadig ret tit Sufrito - og ungerne elsker det :)
SvarSletlyder som et spændende krydderi :-) Det skal da prøves en dag............. :-) Rigtig god weekend
SvarSletnam nam nam
SvarSletDet skal prøves. Og Baharat krydderien lyder som en der vil blive eksperimenteret med når jeg får den lavet, de bliver brugt flittigt enkeltvis her i huset. ;-)