SOCIAL MEDIA

1. dec. 2013

Opskrift – Mejadra

Først vil jer ønske jer alle en god 1. december. Nu er der vist fuld tilladelse til at gå juleamok! Her fejrer vi Hanukka. Glædelig Hanukka til dem der fejrer!
Har været en ret interessant uge gemalen har nemlig været hjemme. Han var igennem en menisk operation for lidt over en uge siden. Operationen gik godt og han har slet ingen smerter haft. MEN! han har ikke måtte køre bil og har selvfølgelig skulle ligge ned nogen af dagene. Ikke let for en der har haft ca. 6 ugers ferie de sidste 18 år. Jeg har været hjemme det meste af tiden for at holde løven i sit bur ;-). Efter et par dages tilvænning har det nu været hyggeligt!
Den anden dag lavede jeg ris med linser – en specialitet her fra Mellemøsten Mejadra! Lækkert tilbehør men også en god hovedret med salat til. Perfekt proteinkilde til alle og specielt til vegetarer og veganere.

Mejadra

Mejadra
2.5 dl ris
2.5 dl sorte eller brune linser
1.2 dl oliven olie
2-3 hakkede løg
1.5 tsk spidskommen
1 tsk salt
Sæt risen i blød i vand fra hanen ca. 30 minutter. Tag vandet fra og sæt tilside.
Sæt linserne i blød i kogende vand i ca. 15 minutter. Tag vandet fra og kom dem i en ret stor gryde og dæk dem med vand. Kog dem ved mellemvarme indtil de er bløde. Ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
Varm olien i en gryde og brun løgene til de karamelliserer. Gem lidt til pynt.
Tilsæt risene, løgene og spidskommen til linserne. Rør rundt og dæk med vand. Koges med låg ved meget svag varme i ca. 20 minutter til vandet er absorberet.
Sæt tilside og lad hvile i ca. 10 minutter. Tilsæt salt og rør rundt. Pynt med de resterende løg!



14 kommentarer :

  1. Held og lykke med "loeven" hihi.
    Tak for endnu en laekker opskrift. Jeg maa dog skifte loegene ud med porrer ( helten taaler ikke loeg mere)
    Rigtig god Hanukka til dig og dine.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh tak Lin! Hi hi!!! Har givet ham "lov" til at tage på arbejde et par timer idag. Sikker på at porrer nok skal smage lige så godt som løg! Og god 1. advent♥

      Slet
  2. Dejligt at høre at operationen er gået godt, og at du fik holdt løven i sit bur :-) Tak for opskriften og rigtig god Hanukka til dig og dine ♥

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak♥ Og det er skønt at operationen er overstået - han venter allermest på at kunne løbe igen. Håber det har været en dejlig 1. advent♥

      Slet
  3. Altid dejligt med nogle orientalske opskrifter fra din side :D
    Og god 1. december til dig også, godt at herren er ved godt mod (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha det er efterhånden dem jeg er bedst til at lave. Håber at I havde en hyggelig 1. advent♥

      Slet
  4. Godt at du kunne holde ham lidt i ro ;) God hanukka til jer og god 1. december :) knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak Anette♥ Det var et helt fuldtidsjob at holde ham hjemme. Idag skulle han ogs[ kun arbejde et par timer men det blev til 10!!! Knus

      Slet
  5. Spændende - den ret kender jeg ikke :-)
    Pøjpøj med løven - husk at kattedyr elsker at blive kløet bag øret, hihihi :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Let og nærende - den kan også laves med bulgur men så er tilberedningen en smule anderledes. Ha ha godt tip! Løven er helt rolig nu for han har været på arbejde. Mange flere timer end han skulle men so be it ;-) Knus

      Slet
  6. Anonym2/12/13

    Dejligt operationen er vel overstået.
    Det er sundt at kunne holde fri, slappe af, dog er så ikke så sjovt, når man så ikke er super mobil.
    God bedring til løven, og dig, der må nurse omkring ham.
    Ønsker jer og dem der har aner til Hanukka.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak♥ Det er skønt det er overstået. Idag går det endnu bedre så der er håb forude. En rigtig dejlig dag til dig♥

      Slet
  7. Dejligt med endnu en opskrift fra dig, som helt sikkert skal prøves meget snart. Proteiner er en god ting :-)
    Glædelig Hanukka.
    Wrrrrrraaaauuuuw.... ;-)

    SvarSlet
  8. Mmm det ser lækkert ud, det vil jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt.. Har tit ville lave noget med linser, men har ikke lige fundet nogle opskrifter der ser spændende ud, så tak for inspirationen :-)
    Rigtig glædelig december til jer :-)

    SvarSlet