SOCIAL MEDIA

13. maj 2014

Cookies med havregryn og birkes

Disse cookies er virkelig himmelske og forsvinder gerne samme dag man bager dem. De tager kun 5 minutter at lave. En af ingredienserne er malede mørke birkes. Jeg har hørt at man kan købe dem i Danmark. Ved ikke om det er i etniske butikker eller supermarkeder men de er værd at kigge efter. Malet birkes bruges meget hernede som fyld i kager. Husk ikke at sætte dejen for tæt på bagepladen. Kagerne flyder meget ud.
P1040025

(24 store cookies)
Ovnen forvarmes til 180 grader.
1 spsk. fuldkornsmel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. kanel
1 tsk. sesamfrø
4 spsk. malede mørke birkes
100 g smør
170 g havregryn
1 æg (stuetemperatur)
190 g sukker
Mel, bagepulver, birkes, sesamfrø, kanel og salt blandes sammen.
Smørret smeltes og røres i havregrynene.
Ægget piskes med sukkeret i 3 minutter til blandingen er lys og luftig.
Havregrynsmassen blandes sammen med med melblandingen. Ægge og sukkermassen foldes i.
2 bageplader beklædes med bagepapir.
På hver bageplade sættes der med en ske 12 toppe af dejen. Husk endnu engang ikke at sætte kagerne for tæt. Bages i ca. 10 min. til kanten er gyldenbrun. Efter at kagerne er kommet ud af ovnen venter man nogen minutter før de sættes på en rist. Først når kagerne er HELT kolde kommes de i en kagedåse.

5 kommentarer :

  1. Uhm, hor lyder det lækkert, Tina - tak for opskriften, som skal prøves her! Klem

    SvarSlet
  2. De skal prøves af :)
    Mie bagte cookies i går med m&m med peanuts også super gode.
    Knus

    SvarSlet
  3. Næste bageprojekt. Men ikke i dag! Der er ægte forårssommer i Danmark :-)

    SvarSlet
  4. Umm hvor ser og lyder de lækre, kan godt forstå at de ikke holder længe :-D

    SvarSlet
  5. Uhm.... Dem må jeg prøve - skal lige udskifte sukker med sukrin, det gør vel ingenting, tror jeg :-)

    SvarSlet