6. jun. 2014

Curry med søde kartofler og kikærter

Her kommer endnu en opskrift der kan serveres som hovedret eller som tilbehør. De søde kartofler og kikærter passer perfekt til den dejlige karry/kokos smag. Kan serveres med lidt græsk youghurt ovenpå hvis man ikke er veganer og et stykke godt brød.
Er næsten færdig med maden til iaften der mangler kun en kage til gæsterne der kommer senere. Skal også nå min daglige sport. Løbeturen selvfølgelig men også en omgang HIIT træning (High Intensity Interval Training). Ved den slags træning forbrænder man kalorier på den halve tid men der skal gives gas ;-) Jeg laver gerne omkring 35-45 minutter men her og her er der en smagsprøve der varer 10 minutter.

P1040173-2
Curry med søde kartofler og kikærter
1 dåse kokosmælk
3 spsk (1/4 cup) tomat koncentrat
1 spsk. reven ingefær eller evt. tørret efter smag
2 tsk hakket hvidløg
1 spsk. karry
2 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
1/4 tsk peber
1/4 tsk salt
Lidt cayenne peber/chili
3 mellemstore søde kartofler (ca. 1 kg) skåret i store terninger
1 dåse kikærter
1 finthakket løg
3 spsk. frisk koriander
Evt. ærter
Græsk youghurt
Kokos mælk, tomat koncentrat, ingefær, hvidløg, karry, gurkemeje, chili, salt og peber røres sammen i en skål.
Tilsæt de søde kartofler, kikærter og løg.
Kog for svag varme i ca. 1 time. Tilsæt tilsidst den friske koriander.
Kom evt. lidt youghurt ovenpå lige inden servering.

6 kommentarer:

  1. Umm den curry set virkelig super lækker ud. Her i huset elsker vi curry. :-)

    SvarSlet
  2. Mums, carry, det er lige mig. Maa ud og faa fat i noget mere kokosmaelk.

    SvarSlet
  3. Hvor lyder det lækkert - tak for opskriften og ha' en rigtig god aften med dine gæster! Her elsker vi også curry.
    Klem

    SvarSlet
  4. Curry er jeg først begyndt at bruge efter børnene flyttede hjemmefra, de var ikke glade for det dengang, i dag leger de selv med det i alle mulige lækre variationer.
    Lækkert.

    SvarSlet
  5. Lyder lækkert som altid, karry er så bare ikke lige mig, men resten er lige i skabet - en gang gyroskrydderi i stedet, og jeg er sikker på det ville gå rent ind. Jeg elsker også den type retter med kold yoghurt på toppen, og evt. lidt knas.

    - Anne

    SvarSlet
  6. Sikke en dejlig og inspirerende blog du har
    Kh Christina

    SvarSlet