SOCIAL MEDIA

9. dec. 2014

Magic Cake

Kagen her har jeg tit set på Pinterest og ikke mindst hos White on Rice. Da Julia med bloggen One Kitchen og Facebook gruppen Et sted med mad bagte den måtte jeg også! Den er rigtig sjov at bage da den under bagningen deler sig i 3 lag! Brug en 20x20 cm form og husk at beklæde den med bagepapir da dejen er meget flydende og ellers vil løbe ud af formen - snakker her af erfaring ;-)
P10510468

125 g flormelis
135 g smør
490 ml mælk
1 vanilie stang
4 æg
150 g mel
1 tsk vanilie ekstrakt
Lidt salt
Ovnen forvarmes til 160 grader eller 150 grader varmluft.. Smørret smeltes og afkøles. Æggene skilles og hviderne piskes stive. Blommerne piskes godt med flormelis. Pisk smørret i æggeblomme blandingen sammen med vanilie ekstrakten. Mælken kommes i en gryde sammen med med kornene fra vaniliestængerne samt de to vaniliestænger. Den koges op ganske kort under omrøring og sættes derefter tilside, Mælken skal være lunken når den senere bruges. Mel og salt sigtes og blandes i æggeblomme blandningen. Rør det hele godt sammen. Kom mælken i igennem en si (husk den skal være lunken) og pisk til det hele er blandet. De piskede æggehvider vendes forsigtigt i blandingen. Formen (20x20cm) beklædes med bagepapir og blandningen hældes deri. Bages midt i ovnen ca. 45-50 min. Dæk kagen til med sølvpapir hvis den under bagningen bliver for mørk. Åbn ikke ovnen under bagningen og check heller ikke om dejen er fast. Kagen bliver først fast efter ca. 4 timer i køleskab og kan derefter serveres. Den kan holde sig ca. 5 dage i køleskabet. Jeg har set på nettet at flere har bagt kagen som cupcakes men har ikke selv prøvet det!

6 kommentarer :

  1. Det lyder lækkert - tusind tak for opskriften, Tina, og ha' en dejlig dag ♥

    SvarSlet
  2. Det er da vist en meget anderledes kage. Men den ser virkelig lækker ud. Den skal vist prøves :-)

    SvarSlet
  3. Den skal da helt klart prøves af - den ser super lækker ud ♥
    Tak for opskriften Tina.

    SvarSlet
  4. Så fin og luftig!Send en bid :D

    - Anne

    SvarSlet
  5. Den ser superspændende ud og er straks skrevet bag øret! Mmm :-)

    SvarSlet
  6. Minderne går tilbage til flere af mine udlandsrejser i ungdommen. Kan smage kagen.Mindes ikke den er herhjemme.

    Tak for opskriften. den er gemt.

    SvarSlet