22. dec. 2014

Raffaello Kugler

Vi fejrer Hanukka (vores store vinterhøjtid) hernede disse dage. Hanukkas madspecialiteter er Sufganiot (en slags Berlinere) og Latkes (kartoffel pandekager), men idag har jeg lavet konfekt nemlig Raffaello kugler. De fleste af jer har nok smagt Ferrero’s Rafello kugler men de her hjemmelavede er mindst lige så lækre og endda hurtige at lave. Måske en ide til sidste øjeblik konfekt til Jul? Håber I nyder de sidste forberedelser før Juledagene♥

Raffaello

200 g fin kokosmel
100 g hvid chokolade
En halv dåse sød kondenseret mælk
20-30 hasselnødder eller små chokoladekugler som f.eks Malteser
100 g fint kokosmel til pynt

200 g kokosmel blandes med den kondenserede mælk. Chokoladen smeltes ved svag varme eller i mikro ovn. Chokoladen blandes godt sammen med kokosblandningen. Sættes tilside ca. 15 min. Man triller ca. 20-30 kugler af blandingen. I hver kugle kommes der en nød eller chokolade kugle i midten. Hvis man bruger hasselnødder skal disse ristes ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn. Pas på de ikke bliver for mørke. Kuglerne trilles i kokosmel og sættes på køl!

3 kommentarer:

  1. Tina, jeg nyder dine mange gode opskrifter. Du frister :-)
    Juleknus fra Danmark

    SvarSlet
  2. Oh, de lyder dejlige! Dem må jeg prøve på et tidspunkt :-)

    Jeg håber, I får nogle skønne dage, og der er tid til afslapning og hygge!

    SvarSlet
  3. Lækkert. Tak for opskriften.

    En julehilsen med sne og en frostklar dag her i det Jyske :-)

    SvarSlet