SOCIAL MEDIA

20. jan. 2015

Israelsk tærte

Denne tærte er helt uden mælkeprodukter. Den kan serveres alene eller evt. som tilbehør. Jeg serverer den gerne med en salat tilsat kikærter fra dåse jeg har stegt med lidt salt, spidskommen og koriander. Så er der lidt ekstra protein.


Israelsk Tærte
3 store søde kartofler skæres i terninger og koges i ca. 15 min til de er bløde. Sættes tilside og køler af.1 bakke champignon eller 1 dåse/glas skæres i skiver og steges i lidt olie sammen med 3 hakkede løg, salt, peber og lidt spidskommen. Sættes også tilside og køler af. 120 ml/1.25 dl/1 cup olie (evt. lidt mindre) røres sammen med samme mængde vand og 4 æg. 3.75 dl/1.5 cup mel tilsættes. Her bruger jeg mel hvor der allerede er blandet bagepulver i men ellers tilsættes 1.5 tsk. bagepulver.  Blandes grundigt. De søde kartofler og løg/champignon blandingen røres forsigtigt i. Blandingen hældes i en smurt tærteform og drysses med sesam og evt. nigella frø. Bages ved 180 grader i ca. 35 min. Man kan selvfølgelig tilsætte eller bytte ud med andre grøntsager alt efter smag og behag ;-)

post signature

3 kommentarer :

 1. Og den proever jeg gerne. Din ret med kikaerter kokosmaelk og soede kartofler er et HIT.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også vilde med den curry. En ide til den ret er også at tilsætte linser. Jeg plejer at bruge røde eller grønne. Håber I er kommet godt ind i det nye år♥ Knus

   Slet
 2. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvarSlet