SOCIAL MEDIA

21. jun. 2014

Tel Gezer

Så er det årets længste dag og sommeren er officelt skudt igang! Vejret er ok her. Det er omkring 30 grader og det kunne have været meget værre på denne tid af året. Ældste blev færdig med hans 3 år i hæren i torsdags og igår blev yngste student. De næste par dage er der fest. Ældste har allerede fundet arbejde og er glad for at være tilbage i civil. Yngste har haft hans afslutningsfest hvor der først blev holdt taler osv. i de enkelte klasser og bagefter var hele årgangen samlet hvor der også var taler og bagefter et show hvor eleverne optrådte. Yngste blev kaldt op på scenen for at modtage et æresbevis for hans høje gennemsnit (som der er blevet knoklet for). Det var en skøn aften. Igår var han oppe i sidste fag og bagefter kørte alle eleverne rundt i biler de havde pyntet. Tilsidst fejrede de på stranden. I næste uge er der galla fest og så starter et nyt kapitel for dem alle. Her er der jo værnepligt for alle så der venter 2 år i hæren for pigerne og 3 for drengene,
Idag tog vi på en lille tur. Vi var ved Tel Gezer som engang var en  kanaanæisk bystat ved foden af ​​Judæas bjerge  Det blev en stor befæstet by i den første halvdel af det 2. årtusinde f.Kr. Byen blev senere ødelagt af brand og genopbygget. Amarna breve nævner konger af Gezer sværge loyalitet til den egyptiske Farao. Dens vigtige betydning var på grund af dens strategiske position på skillevejen mellem Via Maris, og vejen til Jerusalem og Jeriko, begge vigtige handelsruter. Et af de mest betydningsfulde fund der er blevet gjort ved Tel Gezer er den såkaldte Gezer kalender der er det tidligst kendte eksemplar af hebraisk skrift. Kalenderen indeholder de otte perioder af et landbrugs år, og nævner opgaven der er forbundet med hver periode. Moderne israelske landmænd finder denne kalender særligt interessant, fordi det viser sig, at deres forfædre høstede samme høst, som de høster, og behandlede den samme vin. Der er stadig ærkaologer på stedet og lige nu arbejder de på den store vandtunnel der er fundet på stedet (billedet derfra er lånt på nettet). Tunnelen er hugget ud af kalksten og er 29 meter dyb, 67 meter lang og 4 meter bred.
Lige nu blomster kaktusserne også overalt som I kan se på billederne. Vi tog en lille vandmelon med hjem fra marken. Der er stadig vandmeloner nogen måneder endnu men marken her var vist færdig for denne sæson ligesom solsikkerne på billedet.

P1040429P1040428P1040432 P1040438 P1040440 P1040455 P1040457  P1040467 P1040469 P1040473 P1040476 P1040477 P1040479 P1040482 P1040489 Gezer-watersystem,-tb020404679-bibleplaces 220px-Gezer_030611_Water_Works

9 kommentarer :

 1. Utrolig spændende med den kalender. Dyrkningsprincipperne ændres lidt over tid; men årets gang ændres ikke. Smukt sted; men det ser ud som om tørken er ved at indfinde sig i solsikkemarken.

  SvarSlet
 2. Kære Tina
  Tillykke med drengene og deres tid fremover..
  Spændende læsning..
  Må snart finde tid til at komme på disse varme kanter…
  God Søndag / Rikke

  SvarSlet
 3. NOej nogle smukke billeder. Det er saa dejligt at du altid kommer med en forklaring paa steder og haendelser. Noget er helt nyt og noget er genopfriskning. Herligt. Havde dine soede kartofler og kikaerter i curry til frokost med ris og graesk youghurt. Smagte pragtfuldt. En opskrift jeg varmt anbefaler til alle der laeser med.

  SvarSlet
 4. Og vi har, som du selvfølgelig ved, lige haft midsommerfest. Tak for fantastiske billeder, som altid. Kh Maier

  SvarSlet
 5. Tillykke med dine drenge :-)
  Det er altid en fornøjelse at læse om hvad der rør sig og historien fra de steder I besøger - Tak Tina for at du deler og vi kan blive klogere.
  God weekend - knus Mette

  SvarSlet
 6. Tillykke med de store unger :D

  - Anne

  SvarSlet
 7. Skønne, skønne billeder, Tina.
  Knus fra et regnvådt Holland.

  SvarSlet
 8. Vidunderlige billeder fra turen.

  Forsinket tillykke med yngste, og skønt for ældste. Håber ikke nogle af dem er med i konflikten som soldat, altså praktisere det de lærer. Jeg er så meget pacifist, hvis jeg fik en lussing vil jeg vende den anden kind til, så der blev ligevægt. Min søn slap grundet dårlig hørelse og ryg. Yngste ville have været frivillig, og efterfølgende søgt ind til politiet, desværre kræver det en minimumskarakter på 10 i retsstavning fra 9. kl. (yngste er ordblind), derfor brugte hun et fjumre år til af finde ny retning, altså det hun er i gang med ;-)
  Ønsker jer en forhåbentlig rolig fremtid.

  SvarSlet
 9. Kære Tina, jeg tænker på dig, dine sønner og din familie i denne her forfærdelige tid. Også din familie (far og mor) her i Danmark. Det må være svært at være på afstand. Men selvfølgelig værst at være midt i det hele. Jeg ønsker jer det bedste nu og i fremtiden. Tillykke med dine drenge - flotte eksamenskarakterer.

  SvarSlet