Ja det var ikke særligt fair at bede jer gætte hvad billedet fra igår viste ;-) Svarene de fleste kom med var kyllingekød eller redemateriale men svaret er halva. Det er en sød spise som laves med en basis af enten mel eller tahina. Den israelske halva er lavet af tahina (knust sesam iblandet olie) og sukker og smager vidunderligt. Man kan få den med chokolade, vanille, mandler, pistacienødder osv. Normalt sælges halva i stykker men kan også købes som jeg viste på billedet i "tråd" form. Den spises enten som slik eller bruges i kager eller desserter. Halva is smager fantastisk!
Halva
Idag har Katrina fra
Pugly Pixel et sjovt indlæg om hvordan man kan genkende en blogger eller livsturist som hun har valgt at kalde os.
Knus
Uha, det var langt fra tørfisk - også i smagen :) Det ser meget lækkert ud på billedet.
SvarSletGod dag
hehe, jeg fik aldrig svaret - men må indrømme, at jeg også troede det var enten kyllingekød - eller candyfloss, faktisk. Og se, det var jo lidt nærmere helva - som jeg dog aldrig havde gættet på. Har aldrig set den slags helva her i Tyrkiet - men måske det findes. Under alle omstændigheder lyder det vildt lækkert!
SvarSletKnus og rigtig god weekend!
Jeg har aldrig set trådformet halva, spændende. Halva er et nummer for sødt til mig, men min mand elsker halva, og det er én af de 5 ting, vi (han) altid skal købe, når vi er i Israel. Jeg elsker til gengæld at se på halva, og de flotte opstillinger sælgerne sætter dem op i bl.a. på markedet i Jerusalem.
SvarSletShabbat shalom
Pia
Hæhæhæ. Tænkte på det, men synes altid det ligger i store blokke. Det er nok noget af det jeg aldrig vænner mig til. Synes konsistensen er lidt sjov. Men det smager sikkert lækkert som is.
SvarSletKh Vibeke
Uhm, det ser lækkert ud. Jeg tænker straks fransk nougat :)
SvarSletElsker halva...fik det første gang i Polen faktisk..man kan få det i mange varianter i indvandrerbutikkerne.
SvarSletAhaaa! Jeg vidste ikke, det kunne være trævlet! Jeg købte faktisk noget i det tyrkiske supermarked i sidste måned, men så nåede jeg ikke at smage det, mens jeg stadig havde det mellemøstlige tema. Tror jeg skal prøve det på søndag :-)
SvarSletHmmm tror faktisk atjeg har smagt det...
SvarSletDet har en lidt sjov.. fornemmelse.. Hård men alligevel løst...
Men smager godt.. Giver halsbrand hvis man spiser for meget hihihihi
Hyggehygge og rigtig god weekend
Marianne
Det kender jeg overhovedet ikke.. mit gæt var ikke engang tæt på.
SvarSletSkønt indlæg du henviser til.. ja hvor er det nemt at genkende en livs turist.. :-))
det havde jeg aldrig gættet ... og jeg har aldrig smagt det du viser .... kan man købe det i danmark ??? det ser lækkert ud mums
SvarSletHe, he der fik du os ☺ havde jeg aldrig gættet!
SvarSletDet ser lækkert ud, lidt som vores Turrón lavet af mandler.
God weekend!
ahaaaaaa. Tak for åbenbaringen ;-)
SvarSletMette - Ja helt tørfisk var det ikke ;-)
SvarSletEva - Tror også at det er forholdsvist nyt - lettere i smagen!
Pia - Ja hvis man har lyst til noget sødt er et lille hjørne nok! Det er rigtig nok at sælgerne laver de flotteste opstillinger!
Vibeke - Det er virkelig heavy sødt. Men prøv at bruge det som fyld i de brømte daddelsmåkager hernede for eksempel - rigtig lækkert.
Louise - Det er da rigtigt at det på billedet ligner Fransk nougat1
Lavendel - man tror det er noget mellemøstligt noget men som du skriver er der varianter over hele verden.
Piskeriset - Du finder nok på noget sjovt at lave med det men hvis det sådan uden noget skal du nok ikke have mere sødt for den dag ;-)
Marianne - rigtig godt beskrevet incl. halsbranden hi hi
Inge - Ja, er det ikke dejligt at vi kan kalde os for livsturister. der er mange sjove kommentarer på indlægget som alle vi bloggere nok kan nikke genkendende til!
Belladotte - Lavendel skrev at man kan købe det i invandrerbutikkerne så tag et kig ellers må jeg sende dig noget!
Lene - Tænkte nok der var en spansk variant ;-)
Fru Ekelund - må hellere vælge noget lettere næste gang he he
Hej.
SvarSletNu er det jo et gammelt indlæg men tænker at jeg vil prøve lykken og stille et spørgsmål om Halva
Jeg bor i et land der desværre ikke kender/sælger blød nougat men til gengæld masser af Halva
Jeg har aldrig rigtig brugt det men tænker på hvad der mon sker med det hvis jeg bager det ind i kransekage som man gør i Danmark med blød nougat . Tror du det ville fungere og kan man evt inden blande det med chokolade ??
Hvis ikke har du så et tip til hvordan jeg selv laver blød nougat der bliver lige så cremet uden små nødde stykker for føler ikke jeg kan blende nødderne fint nok i min magi mikser som ellers klarer den slags ret godt
På forhånd tak . Hilsen Edel