Kagen her har jeg tit set på Pinterest og ikke mindst hos White on Rice. Da Julia med bloggen One Kitchen
og Facebook gruppen Et sted med mad bagte den måtte jeg også! Den er
rigtig sjov at bage da den under bagningen deler sig i 3 lag! Brug en
20x20 cm form og husk at beklæde den med bagepapir da dejen er meget
flydende og ellers vil løbe ud af formen - snakker her af erfaring ;-)
125 g flormelis
135 g smør
490 ml mælk
1 vanilie stang
4 æg
150 g mel
1 tsk vanilie ekstrakt
Lidt salt
Ovnen
forvarmes til 160 grader eller 150 grader varmluft.. Smørret smeltes og
afkøles. Æggene skilles og hviderne piskes stive. Blommerne piskes godt
med flormelis. Pisk smørret i æggeblomme blandingen sammen med vanilie
ekstrakten. Mælken kommes i en gryde sammen med med kornene fra
vaniliestængerne samt de to vaniliestænger. Den koges op ganske kort
under omrøring og sættes derefter tilside, Mælken skal være lunken når
den senere bruges. Mel og salt sigtes og blandes i æggeblomme
blandningen. Rør det hele godt sammen. Kom mælken i igennem en si (husk
den skal være lunken) og pisk til det hele er blandet. De piskede
æggehvider vendes forsigtigt i blandingen. Formen (20x20cm) beklædes med
bagepapir og blandningen hældes deri. Bages midt i ovnen ca. 45-50 min.
Dæk kagen til med sølvpapir hvis den under bagningen bliver for mørk.
Åbn ikke ovnen under bagningen og check heller ikke om dejen er fast.
Kagen bliver først fast efter ca. 4 timer i køleskab og kan derefter
serveres. Den kan holde sig ca. 5 dage i køleskabet. Jeg har set på
nettet at flere har bagt kagen som cupcakes men har ikke selv prøvet
det!
Det lyder lækkert - tusind tak for opskriften, Tina, og ha' en dejlig dag ♥
SvarSletDet er da vist en meget anderledes kage. Men den ser virkelig lækker ud. Den skal vist prøves :-)
SvarSletDen skal da helt klart prøves af - den ser super lækker ud ♥
SvarSletTak for opskriften Tina.
Så fin og luftig!Send en bid :D
SvarSlet- Anne
Den ser superspændende ud og er straks skrevet bag øret! Mmm :-)
SvarSletMinderne går tilbage til flere af mine udlandsrejser i ungdommen. Kan smage kagen.Mindes ikke den er herhjemme.
SvarSletTak for opskriften. den er gemt.