SOCIAL MEDIA

11. feb. 2015

Blomkål og kikærte curry

Her er vi midt i en sandstorm! Den har varet siden igår. Det blæser vildt og luften er hel gul. Alt er beskidt. Vinduer, biler osv. er beklædt med et tykt lag sand og skidt. Imorges kunne vi ikke køre før vi havde vasket bilen og nu er den lige så beskidt igen. At det er begyndt at regne hjælper heller ikke. Ældre og børn er blevet frarådet at være udenfor.
I lørdags blev jeg desværre bidt af en hund i begge ben under løbeturen. Enhver løbers mareridt. Den kom løbende over vejen og haps. Jeg hørte høj musik med høretelefoner så der gik lige et sekund før alvoren gik op for mig. Jeg var først ved at løbe videre ;-)  Fandt ejeren som var forundret over at hendes hund kunne finde på at bide hmmmmm!! Den var stukket af fra hende da hun åbnede døren tidligere. Hun tilbød mig at smøre sårene med lavender hvortil jeg svarede det nok var en god ide at fange hunden så den ikke bed et barn. Hjemme igen tog vi på hospitalet så jeg kunne blive undersøgt og få en stivkrampeindsprøjtning. Dagen efter var jeg på sundhedskontoret hvor jeg meldte det. De tog så kontakt til ejeren og efter reglerne blev hunden sat i karantæne nogle dage for at undersøge om vaccinationer osv. er iorden. Hvis jeg ikke havde fundet ejeren havde det været 5 vaccinationer jeg skulle have haft!  Jeg tænker virkelig på hvis det havde været et barn den havde bidt.
Den anden dag var vi til Open mic aften på en skøn pub i Tel Aviv hvor vores venner spillede. Elsker sådanne aftener hvor man ikke ved hvad der venter en af musik. Gemalen nåede også at optræde. Sjovt var det.
Jeg er før kommet med opskriften på en curry hvor hovedingredienserne var søde kartofler og kikærter. Denne gang er det med blomkål og kikærter. Elsker blomkål og her kommer grøntsagen virkelig til sin ret. Man kan evt. tilsætte linser og store kartoffelterninger hvis man har lyst!

Blomkål og kikærte curry
Curry

2 spsk. olie
1 hakket løg
3 fed hvidløg
Lidt reven frisk ingefær
1 spsk. garam masala
1 spsk. karry
2 tsk. tørret koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
2 dåser kikærter (drænet for væde) eller 7.5 dl kogte kikærter der har ligget i blød natten over
2 dåser hakkede flåede tomater
1 dåse kokosmælk
1 blomkålshoved delt i buketter
Salt og peber
Frisk hakket koriander
Ris eller naan brød som tilbehør

Løg, ingefær og hvidløg steges i olien i nogle minutter. Krydderierne kommes i og steger ca. 1 minut. Resten af ingredienserne undtagen den friske korander tilsættes. Bringes i kog og derefter skruer man ned til svag varme. Retten koger sådan under låg i ca. 15 min. eller til blomkålen er tilpas blød. Låget tages af og retten koger videre i ca. 5 min. Tilsæt derefter den friske koriander.

3 kommentarer :

 1. Øv, det var der godt nok træls. Netop enhver løbers maridt.
  Det lyder ikke særlig sjovt med en sandstorm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man er altid lidt bange for løse hunde når man løber. Sandstormen er heller ikke sjov. Var ude at løbe med husbonden samtidig igår da den begyndte. Føj sand i øjne og hovedbund. Ikke en god ide ;-) Meget godt det forts;tter s[ kan jeg hvile de forbidte ben he he.

   Slet
 2. Mums hvor ser altså bare lækker ud Tina. Jeg kune virkelig godt komme for spiseferie hos dig. :-D

  SvarSlet