SOCIAL MEDIA

14. jan. 2018

Gule ærter/kartoffel curry

Så er vi allerede halvt inde i første måned af 2018! Håber at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg var på ferie i Danmark i december. Havde en dejlig tur. Jeg var sammen med min familie og nød julestemningen inden det blev for stresset. I år kom jeg ENDELIG til København. Jeg har været så mange steder i verden men København har jeg aldrig fået set rigtigt. Det har altid været byen vi kort besøgte når der var koncerter, ambassade besøg og som jeg kom forbi på vej til eller fra lufthavnen. Jeg var afsted med mine søskende og deres ægtefæller. Vi var i Tivoli som jo havde juletema. Det var utroligt flot. Vi nåede også at se de vigtigste seværdigheder, lidt shopping og masser af god mad. Jeg fejrede jul her i Israel med mine veninder og vi havde en skøn aften.

I Danmark oplevede jeg at der i butikkerne er kommet endnu flere lækre vegetariske og veganske produkter.  Skønt! Det er lidt sværere på restauranter og cafeer synes jeg men det kommer nok,

Opskriften her er på den dejligste curry med gule ærter og kartofler. Let og mættende. Husk det skal være flækkede gule ærter og ikke dem fra Møllers!

5 mellemstore kartofler (omkring 500 g), skrællet og skåret i terninger
1 kop eller 200 g flækkede gule ærter
1  finhakket løg
2 knuste hvidløgsfed
1 lille stykke finhakket ingefær
1/2 tsk chilipulver eller stærk paprika
1 finhakket stor tomat
2 tsk karry
Evt. 1 kanelstang
1/2 tsk koriander 
1 tsk spidskommen
2 tsk garam masala (hvis man ikke har garam masala kan man bruge lidt ekstra karry)
1 tsk gurkemeje
1 tsk. saltt
1 spsk olivenolie
4 kopper eller 1 L grøntssagsbouillion
Evt. friskhakket koriander 


Skyl de gule ærter og lad dem dryppe af. Varm olien og tilsæt løg. Steg det et par minutter og tilsæt derefter ingefær og hvidløg. Steges i et par minutter. Derefter tilsættes alle krydderierne som steger med et kort øjeblik. Tilsæt kartofler, tomat, gule ærter og bouillionen. Rør godt rundt og læg så låg på. Koger ved svag varme i ca. 40 minutter indtil de gule ærter og kartoflerne er bløde. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier og salt. Bland evt. den hakkede koriander i lige inden servering. Serveres med ris eller quinoa.


5 kommentarer :

 1. Den skal jeg prøve :)

  SvarSlet
 2. Det var så hyggeligt at følge med i december på IG. Så mange dejlige billeder du fik med dig hjem til de varmere himmelstrøg.
  Vi har igen en snevejrsuge lidt mere sne og blæst, ikke så meget frost som der var i december. Men hellere sne end regn. Vores danske undergrund kan ikke blive ved med at optage al den vand, og måden den kommer på.
  Der er så mange dejlige nye tiltag omkring fødevarer, drikkevarer etc. Det er en fornøjelse. Glad for vi ikke forbliver i suppe - steg og is terminologien.
  Tak for endnu en dejlig ret til de kødløse dage.

  SvarSlet
 3. Anonym9/1/20

  jeg hader fugl

  SvarSlet
 4. As stated by Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 pounds lighter than us.

  (And actually, it has NOTHING to do with genetics or some hard exercise and EVERYTHING around "how" they are eating.)

  BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

  TAP on this link to reveal if this quick questionnaire can help you release your real weight loss possibilities

  SvarSlet
 5. Hej, mit navn er Nira. Jeg var i et forhold med Anderson i årevis, men han slog op med mig. Jeg prøvede alt, hvad jeg kunne, for at få ham tilbage, men det var forgæves. Jeg ville virkelig gerne have ham tilbage på grund af den kærlighed, jeg har til ham. Jeg tryglede ham med alt, gav løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg kontaktede en trylleformular, som kunne hjælpe mig med at besværge ham for at bringe ham tilbage. Selvom jeg aldrig troede på besværgelser, havde jeg intet andet valg end at prøve det. Så jeg sendte en e-mail til besværgelsen, og han forsikrede mig om, at alt ville være i orden om tre dage, og min eks ville vende tilbage til mig. Overraskende nok skete det på andendagen omkring klokken 16.00. Min eks ringede til mig, undskyldte alt og sagde, at han ville have mig tilbage, fordi han elskede mig så højt. Jeg var så glad og gik tilbage til ham. Vi begyndte at bo lykkeligt sammen igen. Jeg lovede alle, jeg kender, som har et forholdsproblem, at jeg ville henvise dem til den ene sande og magtfulde trylleformular, der hjalp mig med mit problem. Hvis du har brug for hans hjælp, kan du sende en e-mail til ham på babawalewiseman01@gmail.com. Han tilbyder forskellige typer besværgelser, herunder kærlighedsbesværgelser, tabt kærlighedsformularer, skilsmissebesværgelser, ægteskabsbesværgelser, bindende besværgelser, bryde besværgelser, forvisning af en elsket en fra fortiden, forfremmelsesbesværgelser, tilfredsstillelsesbesværgelser og kur mod enhver sygdom, du lider af. Kontakt ham for en varig løsning på ethvert problem, du måtte have.via babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551 Viber +2348136951551

  SvarSlet