SOCIAL MEDIA

3. dec. 2010

Brand og gasmasker

Ilden raser stadig hernede. Tusindvis af mennesker er evakuerede og det strømmer til med hjælp fra Grækenland, England, Cypern osv. i form af fly og helikoptere der prøver at slukke ilden.  Hæren og frivillige fra hele landet hjælper også.Lige nu prøver de at redde Hai Bar, en dyrepark i området.
Tørken hernede gør selvfølgelig det hele værre. For et par dage siden samledes i hundredevis af religiøse ved Grædemuren for at bede om regn!
Klippet her er fra branden.

Idag var jeg inde i byen for at hente familiens gasmasker der skulle skiftes ud. Hele befolkningens gasmakser er blevet skiftet ud til nye over de sidste par måneder. Man får en kasse med en gasmaske med filter samt instruktioner om hvad man skal gøre i tilfælde af kemisk angreb, missil angreb og andre situationer som f.eks jordskælv. Da Irak krigen startede var vi alle beordret til at medbringe masken overalt. Kontoret hvor jeg hentede maskerne ligger i et stort indkøbscenter. For et par år siden var jeg i samme indkøbscenter da en selvmordsbomber sprang sig selv i luften. Flere blev dræbt og det var et stort kaos for at komme ud. Noget jeg selvfølgelig tit tænker på når jeg besøger netop det center.

Knus til jer alle♥

post signature

19 kommentarer :

 1. Åh hvor skrækkeligt med den brand, jeg håber virkelig at I snart får noget regn, eller at brandslukkerne får bugt med ilden...Hvor må det også være mærkeligt at bo et sted hvor man skal have gasmasker liggende i tilfælde af terrorangreb..Kan godt forstå at du tænker tilbage hver gang du er i det center...Knus og mange tanker til dig...

  SvarSlet
 2. Er lidt paf. At gasmasker er hverdagsting er meget besynderligt at tænke på. Jeg håber, at den store indsats snart får slukket branden. Det er godt, at så mange hjælper til i denne situation.

  Knus

  SvarSlet
 3. Ja, tingene sættes i relief for os i lille trygge Danmark!

  SvarSlet
 4. Ville også nødig skulle have brug for gasmasker.
  Håber de får bugt med branden, utroligt at I stadig ikke har fået regn.
  God weekend Tina!
  Knus

  SvarSlet
 5. Jeg vil bede til at I får noget regn. Det er jo en forfærdelig situation.
  Lad det stoppe nu!

  Vedr. Photoshop: Jeg bruger et værktøj der hedder Quick selection tool til at mærkere det jeg gerne vil "klippe ud"
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 6. Tenker masse på dokke der nede..
  Har aldri hatt kontakt med nokon som bor i Israel før.. Blir litt annleis når ein veit av nokon..
  Måtte regne kome og at brannen vert stoppa..

  stor klem til deg, Tina ♥

  SvarSlet
 7. Vi så billeder fra branden på TV i går aftes.. det ligner en katastrofe..
  Mange varme tanker til jer dernede, I har meget at kæmpe med og mod.
  Knus til dig fra sne og kulde.

  SvarSlet
 8. Det er svært at forstå - at skulle leve med gasmasker som en del af det faste udstyr.

  Den brand er virkelig en katastrofe.

  Hepper på regn. God weekend.

  SvarSlet
 9. brand og bomber er da helt klart et andet perspektiv end min lille hyggelige juleverden.
  Knus

  SvarSlet
 10. Uhhh jeg hader bare ild, når det er på den måde... Tæmmet og inde i en brændeovn er det fint.. Men eller ikke..

  I går da jeg så om det i Tvét , sagde jeg med det samme til Fruen.. Åhh shit det er jo der Tina bor, håber hun er okay.....

  Har været i Grænkenland, hvor det også har brændt... Det er bare SÅ uhyggeligt !

  Ønsker at vores sne skyer hurtigt flyver ned til Jer og giver en masse regn.

  Mange tanker
  Marianne

  SvarSlet
 11. Mange tak for kommentarerne - det er virkelig en katastrofe og det er ikke lykkedes at slukke branden endnu. Tak fordi I tænker på os♥ Det mæ være underligt for jer at vi har gasmasker i skabene, skal åbne vores tasker ved næsten alle butikker og restauranter for at de kan blive undersøgt osv. men her er det bare hverdag. Det har ind imellem været svært specielt da der var næsten daglige selvmordsattentater men lige nu er roligt i forhold til den gang. Håber også at jeres sneskyer flyver hertil♥♥♥ God weekend og knus til jer alle

  SvarSlet
 12. Der er simpelthen for uhyggeligt. Sådan har jeg faktisk altid opfattet "dit" land. Måske er jeg uvidende, men jeg tænker straks på morgenbønner fra moskeens højtalere, der igen får mig til at tænke på stening, afhugning af fingre og andre grusomheder.
  Jeg ville ikke turde holde ferie sådan et sted og slet slet ikke bo der.

  SvarSlet
 13. Mutter - Uh sådan er det altså ikke her i Israel. Forkert land hi hi Ingen afhuggede fingre, steninger eller lignende. Du har vist set for mange amerikanske film he he. Selv dengang hvor der var mange attentater mærkede man ikke meget og idag mærker man slet ikke noget. Det er et FANTASTISK land at holde ferie i og min familie er hernede hvert år. Og jeg føler mig mere sikker ved at gå på gaden om aftenen her end i Danamrk ;-) KNUS♥

  SvarSlet
 14. Hej Tina!
  Jeg ønsker bare regnen vil komme og branden i jeres land vil slukkes. Gasmasker er en noget anderledes ting at skulle have liggende, men godt i har muligheden hvis det frygtligste skulle ske.
  God weekend.
  Knus.

  SvarSlet
 15. Kære Tina!

  Det er i sandhed en katastrofe, så forfærdeligt. Jeg håber de får styr på den brand snart. Ja vi har det godt i sammenligning uden gasmasker i skabene.
  Mange positive tanker
  Louise

  SvarSlet
 16. Hej Tina

  Frygtelig brand der nu raserer smukke Camel, håber det lykkes dem at stoppe branden før den når Haifa.
  Kan du huske vores tur dertil, det var altså en herlig, ubekymret tid. Og på trods af at den første intifada startede mens vi var der, så mærkede vi jo ikke meget til det.

  Har lige læst alle kommentarene og studser lidt over nogle af dem...
  Terrorismen ER blevet global og kan også ramme her, forhåbentligt kommer vi aldrig på samme trusselsniveau som det I lever med i Israel, men DK har også ændret sig. For år tilbage ville en efterladt taske på banegården ikke få opmærksomhed, nu tilkaldes bombeeksperterne også her.

  Kan ikke lade være med at spekulere på hvordan man lærer sine børn at leve med truslen som er så meget mere nærværende hos jer? Og hvordan bevarer man sorgløsheden i deres sind, samtidig med at man instruerer dem i korrekt brug af gasmaske???
  Jeg har den dybeste respekt for Israel i almindelighed og jer i særdeleshed, men det ved du vist, hæ hæ.

  KÆMPE KNUS Engse

  SvarSlet
 17. Det er forfærdeligt med branden, Tina - ubærligt hvad det kan koste af menneske- og dyreliv plus skade på vegetation og huse. Jeg var slet ikke klar over at gasmasker er en del af jeres hverdag ... Pludselig forstår jeg mere af, hvordan det er at bo i Israel.
  Klem og god weekend til dig!

  SvarSlet
 18. Du lever i den grad i et af verdesn brændpunkter (og desværre i mere end een betydning i disse dage). det er svært for mig at forestille mig omfanget af forholdsreglerne i dit land.
  Ha en god weekend Tina

  SvarSlet
 19. Åh tusinde tak for de rigtig søde kommentarer♥ Håber at I alle har haft en dejlig 2. Advent♥♥♥

  SvarSlet