13. jul. 2015

Dhal

Har I nogensinde prøvet at lave Dhal? En lækker ret med bælgfrugter som kan varieres i det uendelige. Jeg kan godt lide retten med røde linser men tit skifter jeg ca. halvdelen af linserne ud med Mung bønner. Dhal betyder forresten flækkede bælgfrugter ;-)

 

IMG_0858-2

 

200 gram (2.5 dl) røde linser

1 løg skåret i små tern

4 fed hvidløg

2 spsk. reven ingefær

2 spsk. olie

3 tsk. god karry

1 spsk. spidskommen

1/2 spsk. koriander

1/2 spsk. garam masala

1 tsk. gurkemeje

1/2 tsk. chili

Salt – Peber

2 dåser flåede hakkede tomater (800 ml)

4 dl vand/grøntsagsbouillion (1 3/4 cup)

Man kan evt. erstatte vandet med kokosmælk.

Evt. champignoner, frisk spinat og broccoli.

 

Linserne/bønnerne skylles godt i en si. Løg og hvidløg svitses i olien. Derefter svitses krydderierne kort med. Resten af ingredienserne undtagen champignoner, spinat og broccoli tilsættes. Koger ved svag varme i ca. 25-30 minutter. Grøntsagerne (hvilke man nu ønsker) tilsættes de sidste 5 minutter.

Kan spises med ris eller et lækkert brød. Raita smager dejligt til retten. Raita kan sagtens laves med soya youghurt hvis man spiser vegansk!

 

post signature

2 kommentarer:

  1. Tak for tips. Altid dejligt at få nye kødløse inspirationer, er gemt så den er til at finde ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den her er vældig god OG mættende. Ha en dejlig dag♥

      Slet

Related Posts with Thumbnails