13. jul. 2015

Dhal

Har I nogensinde prøvet at lave Dhal? En lækker ret med bælgfrugter som kan varieres i det uendelige. Jeg kan godt lide retten med røde linser men tit skifter jeg ca. halvdelen af linserne ud med Mung bønner. Dhal betyder forresten flækkede bælgfrugter ;-)

IMG_0858-2

200 gram (2.5 dl) røde linser
1 løg skåret i små tern
4 fed hvidløg
2 spsk. reven ingefær
2 spsk. olie
3 tsk. god karry
1 spsk. spidskommen
1/2 spsk. koriander
1/2 spsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. chili
Salt – Peber
2 dåser flåede hakkede tomater (800 ml)
4 dl vand/grøntsagsbouillion (1 3/4 cup)
Man kan evt. erstatte vandet med kokosmælk.
Evt. champignoner, frisk spinat og broccoli.

Linserne/bønnerne skylles godt i en si. Løg og hvidløg svitses i olien. Derefter svitses krydderierne kort med. Resten af ingredienserne undtagen champignoner, spinat og broccoli tilsættes. Koger ved svag varme i ca. 25-30 minutter. Grøntsagerne (hvilke man nu ønsker) tilsættes de sidste 5 minutter.
Kan spises med ris eller et lækkert brød. Raita smager dejligt til retten. Raita kan sagtens laves med soya youghurt hvis man spiser vegansk!

2 kommentarer:

  1. Tak for tips. Altid dejligt at få nye kødløse inspirationer, er gemt så den er til at finde ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den her er vældig god OG mættende. Ha en dejlig dag♥

      Slet