SOCIAL MEDIA

7. feb. 2018

Sloppy Joe sandwich

Vegansk variant af den populære amerikanske sandwich Sloppy Joe. Fyldet kan også bruges ovenpå pasta, ris eller i en bagt kartoffel. Lækker og hurtig at lave!2.5 dl (1 cup) finthakkede gulerødder
1 lille bakke finthakkede champignoner
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
4 dl (1 1/2 cup) grønne linser
1.5 dl (1/2 cup) quinoa
400 gr tomatsauce f.eks Mutti eller pastasauce
1.5 dl (1/2 cup) ketchup
3 spsk. maple eller agave sirup
2 spsk. Sriracha eller anden stærk sauce
2 spsk. mild Dijonsennep
Evt. 1 spsk. chili
2 tsk. paprika
Salt og peber
1 L grøntsagsbouillionAlle ingredienserne kommes i en gryde. Sættes først i kog og bagefter småkoger retten ved lavt blus i ca. 50 min. Husk at grøntsagerne kan hakkes i en miniblender eller lignende (ganske kort). Så går det ekstra hurtigt.


4 kommentarer :

 1. Det ser lækkert ud Tina. Har aldrig tidligere hørt om Sloppy Joe :-). Er det bare revne gulerødder og snittet hvidkål som ligger lige under brødet? med eller uden dressing/marinade?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Pia! Det er nemlig bare hvidkål og gulerod der er i. En lækker coleslaw eller salat/agurk/tomat er også godt i. Søg evt. efter coleslaw her på bloggen. Har lagt en opskrift op på en lækker en med bla. mandarinstykker i.

   Slet
 2. Tusind tak for endnu et fantastisk tip til de kødløse dage.
  Jeg vil dog indrømme jeg vil vælge en grovbolle, fuldkornsbolle eller lignende. Min mave trives ikke med det hvide brød, prøvede det lige i torsdags da jeg købte en færdiglavet sandwich, og svaret kom med mavekneb. Jeg har ikke gluten allergi eller lignende allergier, jeg har bare brug for meget fiberrig kost, og her mener jeg ekstrem meget fiberrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Karin. Også sjældent at det ikke er fuldkorn her. Maven kan rigtigt nok ikke lide det hvide brød. Spiste for nyligt sådan noget specielt butterdejs bagværk vi har hernede og det gik ikke godt😀 Saucen er også god ovenpå bønnepasta👌🏻 Ha en god søndag!

   Slet