Så er det lørdag igen og vi er på vej ud i naturen - en lang vandretur skulle gerne afslutte denne dejlige uge.
Inden da skal I ha opskriften på dette lækre brød med kød - en slags israelsk pizza. Det israelske køkken er virkelig multietnisk og denne ret har vist nok sine rødder i Tyrkiet.
Lechem Ba'ajin
Dej:
700 gram mel
50 gram gær
4 spsk. olie
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
420 ml lunken vand (ca.1 1/3 kop)
Kød topping:
2 tsk. olie
1 hakket løg
1 tsk. paprika
1/2 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen
1 spsk. tomatkoncentrat
3 hakkede fed hvidløg
500 gram hakket oksekød
3 tomater uden skind og kerner. Skåret i terninger
Evt. lidt hakket chili
Bredbladet persille
Salt og peber
Pinjekerner
Gæren røres ud i det lunkne vand. Resten af ingredienserne til dejen tilsættes. Dejen æltes og hæver ca. 1 time.
Olien til kødfyldet varmes. Løgterningerne steges til de er klare og paprika og hvidløg tilsættes. Derefter tilsættes kødet og steger til det er brunt. De hakkede tomater, chilien, salt og peber og persillen og toamatkoncentrat tilsættes og svitses med et par minutter.
Dejen deles op i 10 kugler der rulles ud til små pizzaer/cirkler ca. 1 cm. tykkelse. Hver pizza pensles med en smule olivenolie og fyldt kommes på sammen med lidt pinjekerner. Bages ved 220 grader i ca. 12-15 minutter.
Inden servering kan pizzaerne evt. pyntes med lidt tynde løgringe, lidt tomat terninger og hakket persille.
Ha en dejlig weekend♥
wau, den ser lækker ud, jeg glæder mig hver uge , år ud og år ind til fredag,her står den nemlig på pizza. Ipsens pizza, måske jeg kan overtale ham til at lave Tinas pizza ♥ rigtig god lørdag ♥
SvarSletHvor ser det lækkert ud, Tina - lige en ret for mig, så den må vi prøve her i huset. Jeg håber, I har været på en skøn vandretur i dag. Vi har jo bl.a. været i Haveselskabets Have på Frederiksberg, hvor der var blogtræf. Ha' en en rigtig god weekend, klem ♥
SvarSletSikke da en dejlig opskrift. Selvfølgelig ligner den lidt den italienske men så er der jo lige et par twist med spidskommen,kanel og pinjekerner og rå løgringe- og det er jo skønt at få ny inspiration- tak for det.
SvarSletMad kan altid friste :-)
SvarSletFlotte billeder af skildpadder og natur, det kan jeg slet ikke få nok af. En gang på Kreta, rendte vi rundt i et sumpområde flere timer, for der skulle være masser af kæmpeskildpadder at se, vi fandt aldrig en, og vi har aldrig set nogen "vilde" skildpaddearter. De der lever i fangenskab og som kæledyr, er ikke helt det samme :-)
Pizza er godt ! Håber I havde en god tur :-)
SvarSletHvor ser den pizza lækker ud - jeg skal helt sikkert prøve din opskrift.
SvarSletDet lyder dejligt at I tager på ture ud i naturen. Der er så mange smukke steder i Israel. Glæder mig til at høre om, hvor I tog hen og ikke mindst se dejlige billeder fra de steder, du besøger. Inspiration er altid godt - og det får jeg i hvert fald fra dig.
Shavua Tov
Pia
Jonna - er sikker på at Ipsens pizza er lige så god♥ Knus
SvarSletMadame - I er så heldige at I kan arrangere blogtræf og dette lyder til at ha været rigtig spændende. Vi fik os også en god lørdag! KNUS
SvarSletKarin - Ja der er et par twist og ikke at forglemme ingen ost. Vi blander jo ikke ost og kød sammen meeeeeeen det smager nu godt med en pepperoni pizza he he. KNUS
SvarSletPia - Ikke noget værre når man tager på en tur for at se noget specielt og så er det der ikke ;-) Her er der gevinst med skilpadderne hver gang! Knus
SvarSletMiri - Ja pizza bliver man aldrig træt af! Knus
SvarSletPia - sikke søde ord♥ Vi nåede til Yaffo ikke længere men det var en dejlig tur. Man kan få denne pizza på Spaghettim restauranterne hernede men den hjemmelavede er ligeså god! KNUS
SvarSlet