SOCIAL MEDIA

2. jan. 2013

Fra Pinterest til virkelighed: Kanelsnegl kage

Håber at I alle er kommet godt ind i det nye år. Her fejres nytåret mest hos de unge da vi jo har vores nytår i september måned. Normalt er vi sammen med venner men i år hyggede vi os hjemme da vi begge skulle arbejde dagen efter. Men jeg så da fyrværkeri fra Rådhuspladsen via internettet ;-)
Som altid har jeg mange gode ideer når et nyt år starter - ved ikke om jeg vil kalde dem nytårsfortsætter nærmere en brainstorm over hvad sådan en frisk start kan bruges til. Og så er det jo praktisk at jeg kan gøre det to gange om året ;-)

Yngste har forresten allerede fået datoen for hvornår han starter i hæren. Han var på første del af hans session for nogen uger siden. Heldigvis er der et stykke tid til. Han er færdig med gymnasiet sommeren 2014. Når ældste er færdig skal yngste ind!

Akkurat som den kogebogsudfordring jeg gav mig selv for nogen måneder siden (hvor jeg  forsøger at bruge opskrifter fra mindst to af mine kogebøger hver uge) er jeg nu gået igang med en Pinterest udfordring. Jeg pinner løs men får sjældent brugt nogen af de gode ideer men det skal være slut!
Første ide jeg fik omsat til virkelighed var en kanelsnegl kage fra Cooking Up North. Den blev virkelig god. Og der er kun et par stykker tilbage da yngstes venner kom forbi lige da jeg tog den ud af ovnen. Den er svampet og lækker og smager dejligt af kanelsnegle.
Skriv endelig hvis I er på Pinterest så jeg kan følge jer. Jeg kan findes her på Pinterest.
Kanelsnegl Kage

Ingredienser:

Kage:
7.5 dl mel
113 g smeltet smør
1/4 tsk. salt
2.5 dl sukker
4 tsk bagepulver
3.7 dl mælk (har regnet om fra kopper)
2 æg
Vanille essens

Topping:
225 g blødt smør
2,5 dl brun farin
2 spsk. mel
1 spsk kanel

Glasur:
5 dl flormelis
5 spsk mælk
Lidt vanille essens

Alle ingredienserne undtaget smørret røres sammen. Smørret røres forsigtigt i tilsidst. Hældes i en lille smurt bradepande. Ingredienserne til toppingen røres sammen og fordeles i klatter over kagen. Bages ved 180 grader i ca. 35 minutter. Glasuren hældes over kagen men den stadig er varm.


KNUS♥

post signature

8 kommentarer :

 1. Ja, så er det jo ret smart med 2 nytårs aftner :)
  jeg bruger heller ikke nytårs forsæt, mere nogle overvejelser over hvad der fungerer og hvad der trænger til lidt justering eller forandring.
  Og nu får jeg vildt lyst til en kanelsnegl !!!
  :)

  SvarSlet
 2. Godt nytår til dig, jeg har heller ingen nytårsforsætter, men lidt kan man jo altid gøre bedre..;-D

  SvarSlet
 3. Hej Tina og rigtig godt nytår! Din kanelsneglekage lyder bare så lækker! Jeg bruger heller ikke nytårsforsætter, men som Losarinas Mor tænker jeg over, hvad der fungerer, og hvad der trænger til lidt justering. Klem ♥

  SvarSlet
 4. også godt nytår fra mig til dig ❤ nytårs fortsætter er heller ikke mig ,syntes det er lidt fjollet , men måske virker det for nogen med en datostart for et mål msn sætter sig ?
  din kanelkage ser rigtig god ud ,,,,
  det må være hårdt at sende sine sønner i hæren...
  pinterest har jeg tilmeldt mig , men ikke rigtig fundet fodslag med det endnu , har sat et par foto ind , vil se ind på dine billeder ......

  SvarSlet
 5. Mums, den ser da lækker ud den kage. Forsætter og forsætter, lidt småjusteringer kan man jo altid prøve med ;-)

  SvarSlet
 6. Kagen ser godt nok god ud.
  Det må være svært at han allerede snart skal i hæren. Er man ikke lidt mere pyldret om den yngste? Hvordan går det med din ældste søn? Er det ham som er vegetar? Det er vel svært når han er ved hæren?
  Håber at I kom godt ind i det nye år!
  Knus ♥

  SvarSlet
 7. Den kage ser lækker ud!
  Rigtig godt nytår til dig og din familie.

  SvarSlet
 8. Rigtig godt nytår til dig og tak for dine kommentarer hos mig :) Jeg bruger ikke nytårsfortsætter men tænker jævnligt i løbet af året over ting der måske ikke fungerer helt og som skal tilrettes. Rigtig god weekend. Knus

  SvarSlet