SOCIAL MEDIA

2. nov. 2014

Det Døde Hav

Forrige lørdag var vi en tur til Det Døde Hav. Et af de smukkeste og mest specielle steder i Israel. Det Døde Hav ligger ca. 1.5 time fra hvor vi bor. Det ligger sydpå og søen som det jo er ligger delvist i Israel og Jordan. Turen dertil er rigtig smuk. Bjerge og ørken! Vi ville have nået at være til oasen Ein Gedi men vejr og vand var så perfekt at vi blev ved stranden hele dagen.
Det Døde Hav ligger 420 meter under havets overflade og er dermed Jordens laveste punkt – vildt at tænke på. Søen har en saltholdighed, som svinger omkring 31,5 % – eller ni gange så meget som Middelhavets 3,5 %. På grund af det høje saltindhold findes der intet liv, deraf navnet ;-) Det er ikke muligt for et menneske at synke til bunds i det saltholdige vand. Da den romerske general Vespasian var i området i år 68, kunne han ikke dy sig for at tvinge nogle mennesker, der ikke var svømmedygtige og ovenikøbet bagbundne, ud i søen for at få fastslået, om de virkelig flød. UV-strålingen er mindre dvs. man bliver ikke så let forbrændt og iltindholdet højere end andre steder på jorden – hvilket skulle gøre at man føler sig roligere og mere glad efter en dag ved søen. Hudsygdomme som psoriasis, akne og eksem kan behandles ved Det Døde Hav. Det er en rigtig sjov følelse bare at flyde på den måde. Man popper simpelthen op lige meget hvad man gør. Man kan sagtens ligge i vandet i mange timer. Sin hud er dejlig blød bagefter. Saltkornene på billedet (eller hvad man nu kalder dem) er hvad der er på bunden af søen. Flere steder er der også store saltformationer. Dronning Cleoptra var den første der udnyttede vandets positive egenskaber og byggede en kosmetik fabrik/spa på stedet! Bjergene man kan se bagved på de sidste billeder er Jordan’s bjerge.

P1050320

P1050333

P1050334

P1050348

P1050357

P1050361

P1050369  P1050378

P1050388
4 kommentarer :

 1. Svar
  1. Ja rigtig skønt! Også november klem til dig Sigrid♥

   Slet
 2. Det må være det jeg skal prøve, altså overvinde min angst for at ligge mig på langs i vand. Jeg tør ikke slippe kontrollen med det at stå fast på bunden, med begge fødder, og have noget i hænderne, en flamingo plade eller lignende. Jeg er ikke bange for at få hovedet under, det er ikke det. Så du siger det ikke er muligt at synke, kan måske være en hjælp til mig. ;-)
  Symbolik med det at kunne på på vandet, må jo være geografisk et sted ved Det Døde Hav.
  Hvor må det være et sted hvor det sjældent er mørkt regnfuldt og køligt :-)

  SvarSlet
 3. Det må altså være en virkelig sær og sjov fornemmelse at flyde på den måde. Kunne jeg godt tænke mig at prøve en gang :-)

  SvarSlet