SOCIAL MEDIA

5. nov. 2014

Bønnepostej af sortøjede bønner

Endnu en opskrift på lækkert og sundt pålæg! Opskriften er fra Mia Sommer’s dejlige blog og hun har givet mig lov til at dele den her så I også kan få glæde af den. Tomaterne giver pålægget en dejlig smag!

P1050395
Ca. 300 g postej
 • 100 g tørrede sortøjede bønner (200 g kogte)
 • 50 g soltørrede tomater
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. citronsaft
 • ½ dl vand
 • 1/4 tsk. salt
 • 1/4 tsk. chilipulver

Læg de tørrede bønner i blød i vand 8-12 timer. Kog dem i nyt vand i cirka 40 minutter (eller til de er bløde). Lad dem køle af.
Blend alle ingredienserne til en cremet masse. Tilsæt evt. mere eller mindre vand. Smag til med salt og chili.
Man kan også  tilsætte friske eller tørrede krydderurter, nødder, karry, paprika, mere chili eller hvad man nu kan lide.  7 kommentarer :

 1. Det lyder godt nok lækkert, men jeg venter lige lidt med chili ;) Tak for opskriften.

  SvarSlet
 2. Giver dig ret Helle! Ingen chili og tatoveringer til dig forløbelig ;-)

  SvarSlet
 3. Mums hvor yder det bare lækkert og super let at lave. :-) Den opskrift er nu gemt og skal helt sikkert prøves, nu hvor jeg ikke spiser andet en grønt til frokost på jobbet. :-D

  SvarSlet
 4. Mums så lækkert - tak for du deler, og jeg har gemt til en dag jeg vil prøve noget andet end den traditionelle leverpostej :-)

  SvarSlet
 5. Lyder laekkert, den maa proeves. 3 gange i Dk, hvor fedt. Nej, der bliver ingen dansk jul for os desvaerre, men tager du hjem igen saa nyyyyyyd det, for jul i Dk er det bedste.
  Knus

  SvarSlet
 6. Tak for opskriften, Tina - det lyder superlækkert ♥ Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 7. Åh, det er da al for længe siden, jeg har fået det! Havde rent glemt, at det fandtes - pudsigt for spste det nonstop engang :D Tsk! Tak for reminderen.

  - Anne

  SvarSlet