21. jan. 2010

Opskrift - Shakshuka

Tusinde tak for alle de søde hilsener. Vi havde en rigtig hyggelig aften med dejlig mad hvor vi tænkte tilbage på de over 8000 dage sammen!!!!
Og så regner det stadig. Ja jeg ved godt at jeg selv bad om det men det er nu en tand for gråt til Israel. Kan sagtens fortså at mange bliver lidt små deprimerede i Danmark med sådant et vejr.

Vil idag give jer opskriften på Shakshuka. Det er en israelsk ret med æg og tomat og spises med brød til. Den kan spises enten som frokostret eller let aftensmad.

Shakshuka
Man laver først en tomatsauce. Jeg laver den gerne af tomater skåret i terninger (dåsetomater kan også bruges), lidt tomatkoncentrat, gurkemeje, karry, paprika, salt, peber, løg, hvidløg og evt. lidt chili peber koges sammen. Efter at sovsen er kogt godt sammen slår man så mange æg man ønsker ud i sovsen! Ikke oveni hinanden men ved siden af hinanden. For svag varme koger det hele med låg på indtil æggene er blevet faste.





Imorgen aften skal vi til koncert! Det er min søns gruppe der spiller og der skal nok blive gang i den. Vil lægge et videoklip ind i weekenden så I også kan få renset øregangene ;-D

Her tilsidst har jeg en lille YouTube video til jer med nogen rigtig gode øvelser der kan laves indendørs uden noget udstyr! Man kan altid finde nye gode øvelser til sin træning på YouTube.




KNUS
post signature


9 kommentarer:

  1. Gratulere med bryllaupsdag...
    til hausten vert det vår 23 ;-)
    Herleg oppskrift du gir oss, takker!!

    SvarSlet
  2. Vejret snakker alle om, men ingen gør noget ved det. HM!, var det ikke Storm P, disse ord kom fra.
    Ja, her i DK sukkede mange efter sne lige før Jul. Den kom og er her stadig sammen med kulden.
    Og du har fået regn i stride strømme.
    Nåh, men jeg elsker vinteren, så ingen klage herfra.
    Knus

    SvarSlet
  3. Ups, jeg er vist lige lidt sent ude med lykønskningerne (men bloggeriet har været nedtonet pga. det der kursus ;-)). Men ... bedre sent end aldrig: Hjertelig tillykke med bryllupsdagen! Dejligt at høre, at I havde en god dag.

    Tja, hvis jeg ikke havde skiftet model undervejs, så kunne jeg have fejret sølvbryllup i næste måned. Nu må jeg nøjes med fem års-bryllupsdag - men det er også helt okay (fordi manden er det) :-).

    SvarSlet
  4. Den ret der tror jeg li vil være noget for Kristian som en omgang morgenmad med bacondrys. Tak for opskriften:)

    SvarSlet
  5. Dejligt at I havde en god aften.

    Kender godt den der fornemmelse af tristhed efter et par dage med regn og så gør jeg som dig (sjovt så mange tanker vi er sammen om ;-), tænker på dem i DK som har uger med dårligt vejr.

    Retten ser enkel og lækker ud, er vild med tomater, smagen kommer ekstra frem når de er stegte, bagte osv.

    God koncert!
    Knus

    SvarSlet
  6. God koncert i aften og rigtig god weekend :-)

    Knus

    SvarSlet
  7. Uhm, tak for den spændende opskrift, Tina, og også for øvelsen. Den må jeg prøve, når jeg kommer hjem.
    Her er vejret blygråt i dag og et par graders frost. Vi er mange der er dødtrætte af det kolde vejr og af gråvejr.
    Rigtig god weekend, klem :)

    SvarSlet
  8. Sigrid - Tusinde tak og tillykke med jeres 23 år
    Manna - ja Storm P havde ret ;-) Og jeg skal love for at I har fået den sne I bad om og lidt til!
    Bente - Tusinde tak! Det gør vel heller ikke noget at man tager de 25 år over 2 gange ;-)
    MissMuffin - det skal nok være lækkert med lidt bacondrys ovenpå!
    Lene - Ja skal vist ikke klage hverken i Spanien eller Israel!
    Fru E - I lige måde og vil lægge et klip ind fra koncerten imorgen hvis det virker! For tiden kan man ikke se de videoer jeg lægger ind via blogger?????
    Madame - Ja retten er skøn og øvelserne ligeså. Håber snart kulden letter! God weekend.

    SvarSlet
  9. Hej Tina
    Er lige faldet over din blog og din opskrift på shakshuka. Jeg laver den ofte selv efter en opskrift fra min søn som bor i IL, delvis efter egen opfindelse.
    Shakshuka er så forskellig som pizza i Italien.
    Der er en sjov beskrivelse på http://www.jewishfederations.org/page.aspx?id=70870

    Min shakshuka hedder ratatuille (løg, hvidløg, tomater, aubergin, squash, chili) den ene dag; ofte med en klat creme fraiche og basilikum på toppen - oftest til noget lækkert oksesteg (føj, ej kosher) - næste dag med æg og godt brød til.
    Jeg er foodie, men min blog er indtil videre på stand by.

    Shabat shalom
    /Jerzy

    SvarSlet