24. apr. 2017

Blomkålsris med karry og ristede mandler

Blomkålsris smager fantastisk og kan varieres i det uendelige. Rigtig god måde at få flere grøntsager ind i hverdagskosten. Når blomkål bliver finthakket smager det meget mildt så selv dem der ikke er de store fans af blomkål vil kunne lide risene.







1 blomkålshoved
Mandler (skiver eller hakket groft) eller solsikkekerner  - ca. 1/2 dl
Ca. 2 spsk. olie evt. kokosolie
1 spsk. karry
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt 1/4 tsk. peber
2 spsk. citronsaft evt. mere alt efter smag
3 spsk. hakket purløg
Stilken fjernes fra blomkålshovedet og det skæres ud i store stykker. Det hakkes kort i en food processor indtil det får ris konsistens. Det kan også rives men det synes jeg er lidt mere besværligt ;-)
Mandlerne eller solsikkekernerne ristes et par minutter i olien og derefter tilsættes krydderierne. Blomkålen blandes i og det hele blandes sammen. Citronsaften og purløget tilsættes. Steger ca. 7 minutter. Blomkålsrisene kan holde sig i køleskabet ca. 5 dage.


2 kommentarer:

  1. Tusind tak for et lækkert tips.
    Har selv en ret jeg skal lege med her i denne uge, hvor blomkål bliver til ris. Første gang er i aften.
    Har gemt et link til din opskrift.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du målige dele opskriften hvis den blev god. ELSKER blomkål!

      Slet