Her i Israel har vi en helt speciel slags cous cous som egentlig mere minder om pasta. Israelsk cous cous kaldes den i udlandet og her kaldes den ptitim. I 1950'erne var der mangel på ris her i Israel og grundet dette blev Osem (israelsk firma) beordret til at producere noget der mindede om ris. Og sådan blev ptitim opfundet! Her er det en hverdagsspise. Enten som tilbehør til kødretter eller til brug i salater. I udlandet specielt USA er det blevet et stort hit på gourmet restauranter. Har hørt at man i Danmark kan købe det i f.eks Bazaar Fyn. I Danmark kaldes det også perle cous cous tror jeg. Opskriften herunder er på en rigtig enkel salat men tit laver jeg også ptitim med lidt gurkemeje i, evt. tranebær, granatæble kerner, mandler i skiver, tomater, basilikum blade for bare at nævne nogen ingredienser. Det her var bare en hurtig salat til frokost.
Israelsk Cous Cous Salat
225 gram israelsk cous cous steges i lidt olivenolie ved svag varme et par minutter. Derefter tilsættes 5 dl. kogende vand med grøntsagsbouillion tilsat. Det koger ca. 7 minutter. Cous cousen drænes for vand og skylles i vand og sættes tilside. Lidt løg og rød peber steges kort i lidt olivenolie. Bredbladet persille hakkes groft. Det hele blandes sammen med cous cousen og spises med et groft brød.
KNUS
Ser lækkert - og nemt ud :-) Hvad er ptitim lavet af?
SvarSletDe minder lidt om pasta men er lavet af semulje mel. Det er supernemt også som tilbehør til kødretter!
SletSmuk salat !
SvarSletOg den ligner faktisk fine perler :)
Ja fine perler. Man kan også få dem i ris eller hjerneform!! Knus
SletHvor lyder det lækkeret tror ikke jag har stødt på perle cous cous før. Det må jeg lige kigge efter.
SvarSletDet er værd at prøve hvis du finder det. Måske i en arabisk butik? Knus
SletDet ser godt ud ! Men har aldrig set den slags der før :-)
SvarSletHyggehygge
Marianne
Vil undersøge nærmere om hvor man kan få det i Danmark. Det er så let og lækkert! Knus
SletVi laver noget lignende, bare med ris ;-) Smager sikkert også godt med lidt tunfisk i :-)
SvarSletKunne godt forestille mig at tun ville være godt♥
SletUhm, det ser meget lækkert ud, Tina - synet betyder meget for vores mad!
SvarSletKlem og en god aften til dig
Ja jo mere farverigt det bedre!!!!! Knus
Sletumh,,, ser lækkert ud kender det ikke , men ville gerne smage det,,, ha en dejlig aften
SvarSletknus herfra <3
Ja det er altid godt med lidt nyt tilbehør. Måske nogen melder tilbage om hvor man kan købe det i Danmark! Knus
SletDet tror jeg, at jeg skal på jagt efter her i Holland, det lyder spændende.
SvarSletJeg har tilladt mig at snuppe din opskrift på bananmarmelade, det lyder himmelsk ☺.
Skøn, skøn film fra det nordlige Israel, som du delte med os.
Hav det nu rigtig godt.
Knus