Nogen gange laver jeg det yemenitiske fladbrød Lahuch til disse sammenkomster. Det er et brød som er helt specielt i dets konsistens – svampet på en speciel måde.. Det er lækkert til supper, gryderetter, med fyld indeni osv. Mange synes det er svært at tilberede men hvis man kender de små tricks som er lokket ud af bedstemødrene ;-) er det ingen sag. Er sikker på at I vil synes det smager godt og er en sjov variant af almindeligt brød.
Lahuch
- 1 kg sigtet mel
- 1.5 L lunkent vand
- 2 spsk. tørgær
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. bagepulver
Gæren blandes i melet sammen med salt og sukker. Vandet røres derefter langsomt i. Rør evt. med en elpisker. Rør indtil der ingen klumper er. Dejen er MEGET våd og det skal den være. Dejen hæver med folie over i 1 time. Den hæver ikke så meget men har bobler i overfladen efter hævningen. Først EFTER hævningen røres bagepulveret forsigtigt i. En god teflonpande (jeg bruger en mellem størrelse) smøres med ganske lidt olie (hvis det er en god pande behøves man kun smøre med olie en enkelt eller to gange) og kom en skefuld dej på panden. Lidt som en tyk pandekage. Når dejen kommes på panden skal man lige stryge/smøre hen over dejen (det giver flere “huller)”. Panden SKAL være kold. “Pandekagen” steges ca. 3-4 minutter til den er svagt lysebrun på bagsiden. den steges kun på den ene side. Brødet lægges imellem to viskestykker (på den måde får det den rette svampede konsistens). Til næste brød skal man bruge enten en anden helt kold teflonpande eller afkøle bunden af den man lige har brugt. Hvis panden ikke er kold bliver brødene ikke gode. Næste brød steges på samme måde. Hvert brød lægges ind i viskestykket. Bagside mod bagside – forside mod forside. Senere når de er kolde opbevares de i en plasticpose. På anden og trejdedagen kan man varme dem kort i mikroovnen. Billedet ovenover har jeg taget og dem herunder er fra nettet til lidt inspiration.
Tak for dejlig inspiration, Tina - og hvor er det flotte billeder! Klem og rigtig god søndag.
SvarSletTak søde. Håber du har haft en dejlig søndag og fandt et godt loppemarked!
SletAii det ser helt vildt lækkert og svampet ud, eg kan sagtens forestille mig det til en omgang indisk curry, hvor man kan dyppe det i væden og få det meste med. :-D
SvarSletTak for opskriften Tina. :-)
Præcist! Super lækkert til en gang curry! Og sjovt at bage! Knus
SletOg de kan ogsaa bruges som wraps?? Det maa jeg proeve.
SvarSletRigtigt godt nytaar til dig og hele din lille familie. Er der noget om at alt skal forberedes i forvejen og at man ikke maa koge eller stege/bage i de dage?????
Jeg har faaet koebt mig en stor boette tahin men har kun een af dine opskrifter med det. Har du nogle flere???
Knus
Ja sagtens! De er også sjove at bage. Tak for nytårshilsenen♥ Netop de dage må man godt lave maden samme dag men hvis man er religiøs forbereder man alt på forhånd til shabbatten da man ikke tænder ild dvs. heller ikke tænder et komfur! Hvor skønt du har fået fat på tehina. Kan se du fandt opskriften på humus. Lægger opskriften ind på nogen gode småkager med tehina en af dagene. Og det er da helt fantastisk at vide at der er noget der hedder Tinas's kogebog ;-) Om ikke andet så ved jeg at du altid er frisk på at prøve en ny opskrift♥ Knus
SletHov nu har jeg to; (smil) havde ikke set opskriften til din humus. Den er hermed kopieret og limet ind i " Tinas kogebog".
SvarSlet