SOCIAL MEDIA

25. jan. 2010

Det sner!


Så sner det også i Israel. Siden igår har det været koldt og regnet her i Israel og det har endda sneet på Mt. Hermon bjerget der ligger oppe ved Lebanons grænse. Om et par dage åbner skisports stedet nok og så valfarter folk til Vi har selv været deroppe flere gange og det er en skøn oplevelse. Skilift og udlejning af slæder, ski og snowboard. I kan se sneen på live webcam her! Og her er stedets website og flere kameraer. Igår blæste det endda så meget at mit vindspil (tror nok man siger sådan på dansk) faldt ned.

Idag prøver jeg at bruge Windows Live writer til at skrive mit indlæg efter et tip på en blog - kan ikke huske hvilken. Jeg tror at programmet er godt og der er en masse plug ins for smilies , kort, billedrammer osv. man kan tilføje. Programmet kan downloades her. Husk at vælge dansk i den højre sidebar. Programmet giver også flere muligheder for billedredigering!

Her kommer også et billeder fra vores tur til Ramle i lørdags. Byen er grundlagt i 716 og man kan både finde moskeer, synagoger, kirker og klostre der. Byen har været erobret af mamelukkerne, tyrkerne, korsfarerne, briterne og i 1799 blev den erobret af Napoleons hær!  Vi nåede en rotur i nogen underjordiske vandcisterner hvilket var noget af en udfording – jeg tror jeg skal arbejde lidt på min ro kundskaber. I det mindste kom mine armmuskler mig til gode. Vi kom også op i Det Hvide Tårn der hører til den nærliggende moske. Det blev bygget i det 13 århundrede og er 6 etager højt og trapperne er ihvertfald ikke renoverede vil jeg hilse at sige.
Jeg vil skynde mig at se mig om i blogland imens jeg har lidt tid.

DSCF2251
Det Hvide Tårn

DSCF2258 
Rotur i de underjordiske cisterner

Copy of Picture 003
Mt. Hermon Bjerget
 Picture 011 
Den nederste del af skisports stedet - billeder fra vores sidste tur derop

KNUS

PS. Kan se at jeg lige skal chekke det med biiledstørrelsen igen - lille er FOR lille og mellem er FOR stor????!!!!

19 kommentarer :

 1. It was many years ago I was at those places, so thanks for the great photos to remind me.
  Shalom Tina.

  SvarSlet
 2. Det er sjovt at læse dine beskrivelser af livet i Israel og jeres ture. Håber I får en god tur i sneen - her har det været under 0 siden før jul - herligt at kunne øve sig på skøjter - sneen er der ikke noget ved længere. Hilsen Bente

  SvarSlet
 3. Skønne billeder fra jeres tur, men måtte da godt nok trække på smilebåndet da jeg læste at mamelukkerne angreb ;-)
  Tror ikke jeg ar set den frugt i Danamark, hvordan smager den, og hvordan spises den???

  SvarSlet
 4. Det er sjovt at læse om dit liv i Israel. Måske jeg skulle læse tilbage og finde ud af , hvor længe du har boet der..

  SvarSlet
 5. ÅÅÅh... skitur - jeg er bare SÅ misundelig! Vi kommer desværre ikke afsted i år, og var heller ikke afsted sidste år. Men hold op hvor jeg godt lige kunne bruge en uge på ski. Det er simpelthen så super godt.
  Hvor er det vildt, at der findes bygninger fra 700-tallet. Tak for de fine billeder derfra :-)

  SvarSlet
 6. Så er der alligevel noget ved at få sne :-)

  Hvis du følger den guide der var på min blog til at gøre siden bredere med, så kan du få større billeder på bloggen. Og du kan trække i hjørnet i billedet med Windows Live writer, så bliver de lige som du ønsker dig :-)

  Knus

  SvarSlet
 7. Fantastiske billeder - tænk at kunne ro i en underjordisk cisterne :P Jeg bruges også live writer og trækker billederne større så de bliver som jeg vil have det. Det er så nemt synes jeg - god fornøjelse med det program. Knus

  SvarSlet
 8. Det kan godt være, det bare beviser uvidenhed - men tænk, jeg anede ikke, at man kunne opleve sne i Israel. Men på et bjerg giver det selvfølgelig mening ;-).

  Og tak for kigget på Ramle - skønt at komme lidt på tur uden at rejse sig fra stolen :o).

  SvarSlet
 9. Jeg troede lige først, at din overskrift var en joke. ;-)Det er ikke sne, jeg forbinder med Israel, men det ser rigtig dejligt ud. Og når det så er et bjerg, kan jeg jo godt forstå det. God fornøjelse i sneen

  SvarSlet
 10. Det er altså superfedt at læse med hos dig. Skønne billeder og jeg kan så godt lide, at du fortæller om 'dit nye' hjemland, som du jo efterhånden har boet i i mange år.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 11. Smukke billeder Tina! Troede det var for sjovt at du skrev om sne, men jeg kan se at I endda har skisport.
  Knus

  SvarSlet
 12. Hvor er det dejligt for jer. Jeg ææælsker simpelthen sne og ski og kælke... God legelyst til jer :)

  SvarSlet
 13. Fedt med et godt lag sne. Hvis jeg stod for vejret skulle der ligge mindst en halv meter sne i December, Januar og Februar hvert aar. :)

  SvarSlet
 14. Sne! Så kom den endelig også ned til dig. Det skyldes givetvis min totale uvidenhed om dit land, men jeg havde sådan set slet ikke forventet at I fik sne. Skønne, skønne billeder, Tina.
  Knus.

  SvarSlet
 15. Jeg var da også 100 % sikker på, at du jokede. Så blev jeg en tand klogere, det er bl.a. det der er så spændende ved at læse blogge.
  Her har det i nat været -13 grader. I dag er det smukt solskin og blå himmel, men isende koldt

  En god dag til dig
  Knus

  SvarSlet
 16. Sikke nogle skønne billeder du har taget, Tina - men de underjordiske cisterner er en smule skræmmende :) Tænk at I har sne i Israel, det vidste jeg slet ikke.

  Ha' en dejlig tirsdag, klem!

  SvarSlet
 17. Hej Tina.
  Spændende at læse om din tur i lørdags, det er nogle rigtig skønne billeder du har taget

  SvarSlet
 18. Ps. Jeg ville ellers gerne melde mig til som fast læser, men jeg kan ikke, ved ikke hvorfor! Bare så du ved det ;-D
  Knus

  SvarSlet
 19. Så I troede jeg lavede sjov!! Kan nu godt husek at jeg også var overrasket første gang jeg hørte at der var sne i Israel. Nogen gange er der også sne i Jeruslaem og enkelte andre steder nordpå! Fik Livewriter til at virke ordenlig. Den viste min baggrund med træstrukturen når jeg skrev - det var næsetn umuligt at se havd jeg skrev men det har jeg fået ordnet!! TUSINDE tak for jeres søde kommentarer! KNUS

  SvarSlet