SOCIAL MEDIA

17. jan. 2013

Opskrift: Malawach

Igår da jeg lavede Malawach tænkte jeg på at jeg aldrig har delt den skønne spise med jer. Malawach er en slags stegt brød bragt til Israel af Yemenitiske jøder. Det er en slags tyk pandekage (men en helt anden konsistens - mere flaget ligesom butterdej) stegt på panden. Den serveres med enten reven tomat (med lidt salt i), hårdkogt æg, stærk sauce (i Danmark måske lidt Sambal Oelek) og hernede også Hilba (sauce lavet med fennelfrø). Man kan også servere Malawach med lidt sukker eller honning på. De er lette at lave og dejen kan fryses efter at den er formet.

Malawach (10 stk.)

1 kilo mel
3 tsk. bagepulver
1 spsk. salt
3 spsk. sukker
7.5 dl lunkent vand
100 g blød margarine eller smør delt op i 10 terninger
Smør eller olie til stegning

Alle ingredienserne undtagen smørret æltes til en smidig dej (tilsæt vandet lidt efter lidt) som sættes til side i en time dækket med et viskestykke. Dejen deles derefter til 10 kugler som hæver 30 min. Derefter rulles hver kugle ud og man smører/trykker en terning smør ud på hver pandekage. Dejen foldes derefter sammen ind mod midten fra hvert hjørne og samles til en kugle og disse sættes igen til hævning i 20-30 min. Kuglerne rulles endnu engang ud og derefter rulles de sammen til en roulade som snoes til en snegl eller man kan også bare forme dem til kugler igen. Sneglen/kuglen rulles ret tyndt ud og steges derefter i olie og smør på panden indtil den er pænt brun på begge sider. Serveres med førnævnte tilbehør. Efter at de er foldet til snegle kan de fryses. Læg pergament/bagepapir imellem lagene så de kan tages enkeltvis op fra fryseren.





KNUS


post signature

20 kommentarer :

  1. Det ser rigtig lækkert ud - minder om vores madpandekager her i landet, som er blevet meget populære i de senere år ♥ Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. De er skønne og slet ikke så svære at lave. Har ikke set de danske madpandekager men lyder godt. Knus

      Slet
  2. Anonym17/1/13

    wau,,,, lyder rigtig spændende ,,,,❤herligt at høre om opskrifter fra andre lande ,,,:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker også at finde nye opskrifter fra andre lande. Hernede er der mange mange forskellige madkulturer så der er mange kogebøger at købe. KNUS

      Slet
  3. Det maa jeg proeve en dag. Ser laekkert ud. Hvad synes du saa om filmen du skrev om i gaar??
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. De er rigtig lækre!! Ha ha har ikke set første afsnit endnu tsk tsk tsk. lader dig starte og så kan du fortælle mig hvad du synes!! Knus

      Slet

  4. De ser spaendende ud, dem skal jeg da vist pröve en dag :-)

    SvarSlet
  5. Årh, de ser gode ud - er sikker på de ville gå skønt til falaffel, kebab eller en god grydefuld chiliconcarne :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. De er nok ikke brødagtige nok til falafel eller kebab. Men mange laver en slags pizza med dem som bund!

      Slet
  6. Nej hvor ser de spændende og lækre ud! Jeg elsker pandebrød i alle afskygninger :) de her skal helt sikkert afprøves!

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Elsker også pandebrød. Vi har også en anden slags pandebrød hernede der ostammer fra Yemen - Lahuch hedder de og er perfekte til suppe!

      Slet
  7. Det ser lækkert ud. Har før set opskrifter på stegt brød, men aldrig prøvet det.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Pandebrød er altid godt så kan varmt anbefales♥ Knus

      Slet
  8. Det ser rigtig lækkert ud,dem må jeg vist prøve at lave en dag.
    God weekend og knus til dig.

    SvarSlet
  9. Det var da nogle sjove nogle :-)

    Må da prøves .

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber at I synes at filmene var gode. God søndag♥

      Slet
  10. De ser lækre ud :) Ønsker dig en rigtig skøn weekend :) knus

    SvarSlet
    Svar
    1. ♥ Håber at du har en god weekend. Her er det jo allerede hverdag igen ;-( Knus

      Slet