1 cup (2.5 dl) sorte linser
3 cup vand (7.5 dl) vand
1 laurbærblad
2 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder skåret i meget små terninger
5 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1.5 tsk. spidskommen
1/4 tsk. allspice/allehånde
Salt og peber
Frisk timian
Linserne skylles i en si. Laubærbladet tilsættes vandet og linserne koger deri ca. 25 minutter. Vandet tages fra. Linserne skal være bløde men stadig holde deres form.
De fintskårne løg og gulerødder steges med de pressede hvidløg i olie ca. 10 min. Under stegningen tilsættes spidskommen, salt, peber, frisk timian og allehånde.
I en skål blandes løgblandingen med linserne og olie/citronsaft. Smag evt. til med ekstra krydderier. Opbevares på køl i 3-4 dage. Kan serveres både varm eller kold.
Tusind tak, låner jeg lige - skal bare prøves :-)
SvarSlet