SOCIAL MEDIA

13. okt. 2013

Opskrift – Shekem småkager

Disse småkager er lavet af en rigtig god og alsidig dej. Dejen hedder shekem og det står for:
She = Shamenet – Creme Fraiche
Ke = Kemach – Mel
M = Margarine
Dejen kan bruges til disse småkager som er meget populære hernede men også til tærter eller f.eks en roulade med champignonfyld. Der er ingen sukker i dejen og derfor kan den bruges til både sødt og saltet bagværk. Man kan lave den, pakke den i plasticfolie og lægge den i køleskabet et par dage og på den måde hurtigt lave småkager osv.
De fleste af opskrifterne her på bloggen kan også findes på min madblog Hvad skal vi spise?

Shekem småkager blog

 • 350 g mel
 • 2 1/2 tsk. bagepulver
 • I Israel bruges der 1 lille pose (350 g) self rising flour
 • 200 ml creme fraiche (et lille bæger)
 • 100 g smør eller margarine – tages ud af køleskabet en time før brug (nogen bruger 200 g men jeg synes at 100 g er nok)
 • Marmelade, peanutbutter, daddelfyld eller Nutella
Alle ingredienserne røres sammen i røremaskine eller med håndmixer. Æltes helt sammen i hånden tilsidst. Pakkes i plasticfolie og lægges i køleskabet i en time. Dejen deles op i to dele og hver del rulles ud til en firkant som til en roulade. Rul ikke for tyndt ud! På hver del smører man fyld. Jeg har her brugt daddelfyld som findes færdigt hernede men man kan også bruge f.eks Nutella evt. med lidt kokos eller nødder over, peanutbutter, marmelade osv.
Dejen rulles sammen til to roulader som lukkes helt og trykkes let. Man kan evt. skære i dejen for at markere kagerne men skær ikke helt igennem. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne. Skæres ud imens de er let varme og når de er kolde drysses de med flormelis.


5 kommentarer :

 1. Åh, det lyder lækkert, Tina - også din idé med roulade med champignonfyld. Tak for linket til din madblog, som jeg slet ikke var klar over, du har. Klem og rigtig god søndag ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig lækre. Tror jeg har set noget daddelpålæg i glas i DK - måske man kan bruge det? Har ikke reklameret så meget for den men er ved at opdatere den ;-) Knus og god søndag!

   Slet
 2. Atter en god opskrift fra dig. Tak.
  Den er specielt god til mennesker, der helst skal undgå sukker eller lider lidt af " sukkerskræk".
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtigt Kisser!! Glemte jeg at skrive. Laver den i en udgave med sukkerfri syltetøj til en af vores venner der er diabetiker. Knus♥

   Slet
 3. Altså, sikke lækre opskrifter du ligger inde med, jeg skal helt klart også prøve den her, når jeg kommer hjem fra Thailand. :-)

  SvarSlet