She = Shamenet – Creme Fraiche
Ke = Kemach – Mel
M = Margarine
Dejen kan bruges til disse småkager som er meget populære hernede men også til tærter eller f.eks en roulade med champignonfyld. Der er ingen sukker i dejen og derfor kan den bruges til både sødt og saltet bagværk. Man kan lave den, pakke den i plasticfolie og lægge den i køleskabet et par dage og på den måde hurtigt lave småkager osv.
De fleste af opskrifterne her på bloggen kan også findes på min madblog Hvad skal vi spise?
- 350 g mel
- 2 1/2 tsk. bagepulver
- I Israel bruges der 1 lille pose (350 g) self rising flour
- 200 ml creme fraiche (et lille bæger)
- 100 g smør eller margarine – tages ud af køleskabet en time før brug (nogen bruger 200 g men jeg synes at 100 g er nok)
- Marmelade, peanutbutter, daddelfyld eller Nutella
Dejen rulles sammen til to roulader som lukkes helt og trykkes let. Man kan evt. skære i dejen for at markere kagerne men skær ikke helt igennem. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne. Skæres ud imens de er let varme og når de er kolde drysses de med flormelis.
Åh, det lyder lækkert, Tina - også din idé med roulade med champignonfyld. Tak for linket til din madblog, som jeg slet ikke var klar over, du har. Klem og rigtig god søndag ♥
SvarSletDe er rigtig lækre. Tror jeg har set noget daddelpålæg i glas i DK - måske man kan bruge det? Har ikke reklameret så meget for den men er ved at opdatere den ;-) Knus og god søndag!
SletAtter en god opskrift fra dig. Tak.
SvarSletDen er specielt god til mennesker, der helst skal undgå sukker eller lider lidt af " sukkerskræk".
Knus
Rigtigt Kisser!! Glemte jeg at skrive. Laver den i en udgave med sukkerfri syltetøj til en af vores venner der er diabetiker. Knus♥
SletAltså, sikke lækre opskrifter du ligger inde med, jeg skal helt klart også prøve den her, når jeg kommer hjem fra Thailand. :-)
SvarSlet